<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Jukić: Neću komentarisati izjave političara, moj posao je da radim i poštujem zakon

Direktor Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine Velimir Jukić podsjetio je nakon objavljivanja rezultata popisa stanovništva u BiH kako ove rezultate ne treba verificirati nijedan organ izvršne ili zakonodavne vlasti u državi.

30. juni 2016, 12:00

Na pitanje da li su objavljivanjem rezultata popisa stanovništva u BiH stvoreni putevi za popunjavanje upitnika Evropske unije, Jukić je odgovorio da je na ovaj način naša država odgovorila na važno pitanje u procesu evropskih integracija.
"Sa ovim rezultatom mi smo uradili veliki posao i ostvarili jedan od važnih preduvjeta, a to je da možemo odgovoriti na važna pitanja koja će nam biti postavljena u pregovorima sa EU", rekao je Jukić. 

Što se tiče potencijalnih političkih kriza koje bi mogle biti uzrokovane objavom rezultata popisa stanovništva BiH u periodu dok se država priprema za lokalne izbore, Jukić je kazao kako nema namjeru komentarisati političke izjave. 

"Ja sam na početku svog rada u Agenciji za statistiku BiH kazao da neću komentarisati izjave političara. To je njihov posao, a naš posao je baviti se radom, poštivati zakon i standarde", zaključio je Jukić.