<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ubistvo u Zrenjaninu- Najnovije informacije

SRBIJA

Sumnja se na ljubomoru...

02. juli 2016, 12:00

Noćas, oko 01.40 časova u Zrenjaninu, u mjestu Žitište, u kafiću Makijato, dogodilo se teško ubistvo u kojem je život izgubilo petoro ljudi, a oko 20 je ranjeno, saopštio je MUP.

Z. S. (1978) ušao je u kafić i ispalio više hitaca iz automatskog oružja i tom prilikom ubio je svoju suprugu i još jednu žensku osobu, najverovatnije njenu prijateljicu, nakon čega je nastavio da puca po građanima koji su se u tom trenutku nalazili u kafiću.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Z. S, a uviđaj je i dalje u toku.

Od pet žrtava, dvije su preminule na licu mjesta, a preostale tri u zrenjaninskoj bolnici.

Direktorka zrenjaninske bolnice Gordana Kozlovački izjavila je da su poslije tragedije u kafiću u Žitištu u tu ustanovu dovezene 22 povređene osobe kojima je urađena dijagnostička procedura i zbrinjavanje.

Prema njenim riječima, šestoro je srednje i lakše povrijeđeno, a ostali su zadobili teže povrede, svi iz vatrenog oružja.

Tokom noći urađeno je i sedam operacija.

Kako nezvanično saznaje B92, mlađa djevojka dovezena je oko sedam časova u Institut za plućne bolesti, Odjeljenje grudne hirurgije.

Ona je odmah prebačena u operacionu salu.

U pucnjavi je povređeno najmanje 20 osoba, mada se neki od onih koji su se zatekli u kafiću nisu javili ljekaru, te je moguće da u toku dana poraste broj ranjenih.

Najmanje četiri osobe zadobile su teške povrede.

Kako RTS saznaje, među povređenima je najmanje troje maloljetnih.

Predsjednik opštine Žitište Mitar Vučurević izjavio je da je tragedija nezapamćena ne samo u toj sredini, nego možda i u državi.

On je za portal "Aj lav Zrenjanin" rekao da je zakazao sednicu skupštine opštine i da će vjerovatno biti proglašena trodnevna žalost.

Vučurević je dodao da lokalne vlasti i dalje čekaju ishod krvavog pira koji je vjerovatno proistekao iz neke porodične svadje ili nesporazuma i da se nadaju da će se povredjeni oporaviti.

Predsjednik opštine je naveo da će zbog tragedije biti otkazana manifestacija "Pile fest", koja se trenutno održava u Žitištu.

Na mjesto dešavanja je došao i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da ništa nije ukazivalo na to da bi Z. S. mogao da počini ovakvo ubistvo.

To je čovjek koji do sada nije imao nijednu prekršajnu, krivičnu prijavu, ili prijavu za nasilje u porodici, što bi ukazivalo na opasnost, rekao je Stefanović i dodao je da je automatsko oružje posjedovao ilegalno.

"On je noćas oko pola dva iz automatske puške, koju je ilegalno posjedovao, sa više rafala usmrtio pet osoba i ranio 20. Mještani koji su bili u kafiću su uspjeli da mu otmu pušku i on je počeo da bježi", rekao je Stefanović za RTS.

On je dodao da ga je policija uhvatila i odvela u stanicu.

Ministar policije Srbije je naveo da se sumnja da je motiv ubistva ljubomora, jer Z. S. i njegova supruga već neko vrijeme ne žive zajedno.

Stefanović je naveo da su policajci brzo stigli na lice mjesta, da su savladali i vezali napadača koji je pokušao da bježi, a da su mu mještani oduzeli pušku.

Pozvao je sve građane da, ukoliko ilegalno posjeduju neku vrstu oružja, bez krivične odgovornosti oružje predaju policiji.

Počeli smo još jedan ciklus legalizacije koji će trajati četiri mjeseca, rekao je Stefanović.

Do ubistva je došlo tokom tradicionalne manifestacije "Pile fest".