Pucnjava: Snajperom ubijena četvorica policajaca, ranjeno više njih!

dalas

Pucnjava: Snajperom ubijena četvorica policajaca, ranjeno više njih!

Piše: Buka

Vanredna vijest

 Veliki protest protiv rasizma i policijske brutalnosti, koji je u Dallasu, u američkoj saveznoj državi Texas, u četvrtak navečer organizovan nakon dva ubistva Afroamerikanaca koje su usmrtili policajci, naprasno je prekinut pucnjavom.

 

Prema informacijama lokalne policije, najmanje dvojica snajperista otvorila su vatru u kojoj je pogođeno najmanje 11 policijskih službenika. Četvorica su izgubila život, još trojica su u kritičnom stanju, a dvojica su podvrgnuta operativnim zahvatima.

 

Policija u Dallasu priopćila je da su priveli dvije sumnjive osobe zbog pucnjave u Dallasu. Jedan od sumnjivaca nosio je veliku kamuflažnu torbu niz ulicu Lamar te je nakon toga ubacio u crni mercedes i odjurio. Policija ga je zaustavila kasnije.

 

 

Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
ADA - pa je trebalo da bude upucan na ulici bez bilo kakvog sudjenja ili policijske procedure?
ada
Objavljeno:
ovaj crnac je bio osudjivani seksualni prijestupnik sa maloljetnicom: http://www.icrimewatch.net/offenderdetails.php?OfndrID=571319&AgencyID=54068&x=144d3557-916d-48a5-8156-2ddc95b6f2ed imao je ilegalni pištolj i opirao se policiji pri uhićenju
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.