<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vučić jasno Dodiku: Vjeruj Njemačkoj i potpiši SSP!

sastanak

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić poručili su danas u Beogradu da je od ključnog značaja za dalji napredak sveukupne srpske ekonomije sačuvati mir i stabilnost.

14. juli 2016, 12:00

Vučić je rekao da je siguran da su bili dobri rezultati susreta Dodika sa njemačkim ministrom poljoprivrede Kristijanom Šmitom, te dodao da je izrazio želju i molbu Dodiku da Republika Srpska sasluša savjete i uvaži argumente i Njemačke i EU, ali da je odluka o tome na Srpskoj.

“Bilo bi dobro za region i Republiku Srpsku da se potpiše SSP, jer bi i to govorilo o opredijeljenosti našeg naroda zapadno od Drine za put ka EU”, rekao je Vučić, koji je najavio niz zajedničkih obilježavanja značajnih predstojećih datuma Srbije i Srpske.

Dodik je rekao da je zahvalio Vučiću i što je pomogao da se juče organizuje sastanak sa njemačkim saveznim ministrom poljoprivrede Kristijanom Šmitom, koji je došao direktno po nalogu kancelara Angele Merkel da razgovara kako nadoknaditi određene štete i gubitke u vezi sa adaptacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

“Mislim da smo imali odličan sastanak i ja sam o tome obavijestio Vučića i mislim da treba vjerovati Njemačkoj i omogućiti da se i dalje krećemo ka evropskim integracijama”, rekao je Dodik.

On je ocijenio da je to pravi način da se jednoj maloj privredi, maloj zajednici kakva je BiH u cjelini i Republika Srpska, pomogne da se lakše adaptira i prilagodi tim evropskom kretanjima.