<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dragan Bursać: Socijalistički Grobari Republike Srpske

Topalovići iz našeg sokaka

Socijalisti u Vladi RS-a zaduženi su, poput narečenih Topalovića, za grobljanske usluge. Samo što Topalovići kradu kovčege umrlih, a ovi žive tjeraju u grob.

21. juli 2016, 12:00

Ljeto ucvrljilo. Narod ošamućen. Treba mu hljeba i igara. Za igre ćemo lako. Tu su Pokemoni, SNSD i SDA. A, hljeb? 

Pa, otećemo od naroda, ako ikako može.

Kada se ovo sveto trojstvo aplicira u Bosni i Hercegovini, to je ubitačna kombinacija. SNSD zaziva referendum o otcjepljenu Republike Srpske, SDA referendum o ukidanju iste, a narod Pokemone ganja po minskim poljima. 

Nego, treba oteti od naroda i ono malo bijede što ima. Treba nam partija koja ubija odmah, koja ne melje narod decenijama, poput SDA i SNSD-a. Treba nam neko jak i siguran, a ne čovek kaooo jaaa, a ne...dobro, dobro...

A, ko je u boljem kontaktu sa narodom od socijalista? Ko bolje osjeća puls narodni od malih Pokemona, koje Dodik sakuplja prije izbora i tovari u svoje glasačke vreće? Niko, dabome.

U tradiciji Superhika iz najboljih dana, Petar Đokić, Ministar industrije energetike i rudarstva, odrekao se 100 miliona KM u korist EFT-a! Đokić je, najprostije rečeno, izmjenama pravilnika u privilegovan položaj stavio kompaniju „EFT RiTE Stanari“, a budžet RS-a i pripadajućih opština ostaju bez cvonjka.

Kakav grandiozan potez šefa partije koja (hahahaha) štiti interese malog čovjeka!

Prema tome, ne treba se narod u Republici Srpskoj plašiti Bakira, Turaka i ostale bratije. Ko ima ovakve socijaliste, da parafraziram Panteliju iz legendarnog filma "Maratonci", ni pakao mu neće teško pasti. 

A, Socijalisti u Republici Srpskoj predvođeni džudistom Đokićem su klasični Topalovići, koji opstaju, ali kao sajdkikovi i držači posuđa SNSD-u. Ili, što bi rekli analitičari, oni su tas na vagi vlasti.

Pero Đokić, vođa ovog fluidnog grobljanskog čopora Pokemona, treba podsjetiti, već je gledao u lice pravde, onomad kad je pravosnažno presuđen zbog prevare, jer je sa svojom firmom iz Brčkog oštetio Telekom Srpske za preko sto hiljada KM.

Nije zgorega napomenuti kako su ti Socijalisti zapravo jedan tromi cunami koji je izrodio i Radojičića i Radmanovića, danas odane Dodikove pretorijance, inače sada ozbiljne Pokemone.

I taj "socijalistički" cunami, arči, banči i troši kako i kad stigne.

Jebeš 100 miliona. Ionako narod nije naučio živjeti sa tolikim novcima.

Pokemoni za sa'rane

Socijalisti u Vladi RS-a zaduženi su, poput narečenih Topalovića, za grobljanske usluge. Samo što Topalovići kradu kovčege umrlih, a ovi žive tjeraju u grob.

Sjetićete se, to su isti oni socijalisti predvođeni Ministrom rada i boračko invalidske zaštite Milenkom Savanovićem, koji su ukinuli status roditelja kao člana porodice.

Ridikulozni i opasno nesposobni likovi. Ali, kvalitetni grobari.

Oni očuvanijeg razuma će se zapitati, šta bi tek bilo da nemaju prefiks "socijalistička" u nazivu partije?

No, mora im se odati priznanje na iskrenosti. Ovo je valjda jedina partija na svijetu čiji visoki funkcioneri javno kažu kako se kriminal njenog šefa ne odražava na kredibilitet stranke. I u pravu su!

Jest da su priljepak, ali deceniju i više gusle li gusle u vlasti. Uvijek sa pokojim ministrom, minornih funkcija, uspiju nekako zasrati motku, skrenuti milione ulagačima, namjesto radnicima, i debelo se uplusati.

Zapravo, Socijalistička Partija Republike Srpske je sama sebi antiteza. Oni rade upravo ono što bi radila nekakva, šta znam, neoliberalna desničarska partija u Americi Latini, kao isturena postaja krupnog kapitala. I to niđe u svijetu nema, doli ovdje.

U miniranoj zemlji seljaka, referenduma, Pokemona i kapitalističkih socijalista, grobarske provinijencije.


Dragan Bursać je novinar i kolumnista BUKA portala. Možete ga naći na Twitteru@dijalekticar