<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Deveti Demofest: Idemo se boriti protiv sveopšteg šunda!

Demofest

Danas je press konferencijom u Banjaluci te otvaranjem dvije izložbe zvanično počeo Demofest život u Banjaluci.

21. juli 2016, 12:00

Na konferenciji su se javnosti obratili predstavnici glavnih sponzora te organizatori devetog Demofest"

Izvršni direktor Mtel-a za marketing i prodaju Dorđe Mišić kazao je kako očekuje da ovogodišnji Demofest bude još bolji

"Očekujem da bude još više ljudi, da budu bolji bendovi i na kraju da se kompanija Mtel što bolje predstavi.Ja se nadam da se predstavljamo svake godine u boljem svjetlu. Ove godine smo u saradnji sa organizatorima u želju da motivišemo muzičko novinarstvo, odnosno rok novinare,jer želimo da probamo i tu granu žurnalistike odlučili da nagradimo rok novinara za svoje autorsko djelo. Nagrada je laptop jer želimo da motivišemo ljude da ne rade samo copy paste novinarsto. Mi vjerujemo da ima dobrih novinara i potencijala koji prate rock muziku i njihova je uloga da promovišu i rok muziku a živimo u vremenu kada rok muzika nije više što je nekad bila. Demofest je jedan momenat i jedan težnja da se to vrati na prave pozicije, pored ovog šunda koji imamo. Kompanije Mtel vodi računa, gdje se pojavljuje."


Ove godine Demofest će se brinuti i za ekologiju. U saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost biće za sve posjetioce muzičkog festivala obezbijeđeni kavezi za reciklažu pa se svi posjetioci mole da tamo ubacuju čaše od svog hladnog piva.

Nikolas Peni iz banjalučkog Nektara rekao je da je njima veliko zadovoljstvo biti uz Demofest



"To je jedan banjalučki brend. Demofest i Nektar pivo, to je jedan paket i dio našeg muzičkog sponzorstva. Svake godine učestvujemo u sve više i više muzičkih događaja na polju muzike" rekao je direktor banjalučke pivare.


Dalibor Ritan iz kompanije Huawei kazao je da se saradnja između jednog od najvećih festivala u regionu i jednog od najvećih proizvođača pametnih telefona na svijetu nastavlja.


" Hvala na lijepim najavama, naš tim je spreman, vidimo se večeras"

Direktorica festivala Brana Janković kazala je kako se Demofest i ove godine suočava sa nizom problema kao i ostali festivali.



"Konkretno, imali smo nesretnu okolnost jer smo svjedočili gašenju drugih festivala, počev od Kratkofila pa do Flastera, meni je žao što se to dogodilo. Istovremeno to nam daje snagu da izdržimo da sve te prepreke na koje nailazimo prevaziđemo. Potrudili smo se da ove godine pripremimo sve što najbolje a shodno budžetima sa kojima je raspolagao navela je Jankovićeva.



Nakon press konferencije otvorene su dvije izložbe i to Rok muzej, koji obuhvata raznovrsnu zbirku autentičnih eksponata poput muzičkih instrumenata, scenske garderobe, tematskih knjiga i časopisa, omota ploča ili starih fotografija te izložbu fotografija Total experience.

Večeras počinje prvo polufinale demobendova a u revijalnom dijelu nastupaju grupe SKA, Dub Pistols te Hladno pivo.


Festival se održava na banjalučkoj tvrđavi Kastel, i ulaz je do 21:30 slobodan.

Nakon toga ulaznica će iznosti 5KM.

Festival traje do subote 23.jula.