<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Minhen pod opsadom: Ubijeno najmanje 8 ljudi, deset ranjeno!

Terorizam

Detalji napada u Njemačkoj, policija sumnja na terorizam

22. juli 2016, 12:00

Minhenska je policija potvrdila da se broj ubijenih u napadu popeo na osam te da ja na mjestu zločina pronađeno i deveto tijelo. Policija trenutno pokušava utvrditi radi li se o još jednoj žrtvi ili ubijenom napadaču.


Guardian prenosi da su svi oni koji su bili u šoping centru Olympia evakuirani te da je napad prema svemu sudeći počeo u 17:52 pucnjavom u restoranu McDonald's.


Njemački predsjednik Joachim Gauck je prema izvještaju AFP-a 'užasnut' ubistvima u Munchenu, a njemački ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maizière prekida odmor te se vraća se u domovinu prenosi DPA.


Hillary Clinton putem je Twittera objavila da prati situaciju u Munchenu te da 'stoji zajedno s njemačkim prijateljima dok se oni trude privesti pravdi odgovorne za napad'.


Umjesto fotografija policije, korisnici na Twitteru prilikom objavljivanja sadržaja o pucnjavi u Munchenu, po uzoru na napad u Bruxellesu, objavljuju fotografije svojih kućnih ljubimaca.


Podsjetimo, u šoping centru Olympia u Münchenu došlo je pucnjave, javlja BBC. HRT prenosi da je u šoping centru bilo i hrvatskih državljana.