<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Hungaroring: Hamilton slavio i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je na trci za Veliku nagradu Mađarske, vožene na stazi Hungaroring, i tako preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu.

24. juli 2016, 12:00

Pobedom u Mađrskoj, na čuvenoj stazi Hungaroring, Luis Hamilton izbio je na čelnu poziciju u generalnom plasmanu šampionata Formule jedan!

Tačno na polovini sezone, Britanac je stekao prednost u odnosu na glavne konkurenet, a prvi koji ga prati je njegov klupski kolega iz Mercedesa Niko Rozberg.

Nemac je u trci za Veliku nagradu Mađarske osvojio drugo mesto.

Pre pet trka, Rozberg je imao 43 boda prednosti, a Hamilton sada ima šest bodova više na vrhu. Ovo je bila 11. trka u šampionatu.

U konkurenciji konstruktora, Mercedes je prvi sa 278 bodova. Ferari je drugi sa 224, a Red Bul 223.

Na podijumu se danas našao i vozač Red Bula Danijel Rikardo. Sebastijan Fetel iz Ferarija bio je četvrti, Maks Ferstapen iz Red Bula peti.

Bodove su osvojili još i Kimi Raikonen iz Ferarija, Fernando Alosno iz Meklarena, Karlos Sains iz Toro Rosoa, Valteri Botas iz Vilijamsa i Niko Hilkenberg iz Fors Indije.

Maredna trka vozi se već sledećeg vikenda u Hokenhajmu (Nemačka), zatim sledi belgijski Spa-Frankošarn, dok se poslednja trka u Evropi vozi u Monci.