<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Džoni Štulić prijeti tužbom ženama koje se zovu Azra

SATIRA

Jedan od najkarizmatičnijih rock muzičara s ovih prostora, Branimir Džoni Štulić, otkrio je u razgovoru za naš portal da razmišlja o tužbi protiv svih žena i djevojaka koje nose ime Azra zbog, kako kaže, plagiranje i povrede njegovih autorskih prava.

24. juli 2016, 12:00

„Više puta sam ponovio: Azra, to sam ja! A mnoge žene nose to ime bez da je mene iko kontaktirao i tražio dozvolu. To je nečuveno. Osobe koje nose to ime, a mlađe su od 1979., godine kada je već čitav svijet čuo za bend Azra, morale su da mi plaćaju naknadu za autorska prava. A sve ove godine ja nisam dobio ni dinara“, rekao je Štulić u kratkom telefonskom razgovoru za karakter.ba.

„Tužio sam i tužiću sve one koji se bogate i zarađuju na osnovu mog imena i onog što sam stvorio. Nakon izdavačkih kuća i internet sajtova sada su na redu i ljudi, tačnije žene koje se zovu Azra, a sa advokatima ću vidjeti da li da odmah tužimo i sve Branimire“, dodao je na kraju uvijek kontroverzni Džoni.

Podsjećamo, Štulić već niz godina vodi sudske sporove sa muzičkim i izdavačkim kućama koje su objavljivale njegove knjige i albume, a prijetio je tužbom i jednom kafiću u Sarajevu koji je nosio njegovo ime. U posljednje vrijeme odlučio je uraditi remaster svojih starih pjesama, te iste snima preko mikrofona na laptopu a uređuje u Audacityu. Također, Džoni Štulić je i postao bestseller prevodilac grčkih klasika.