<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Brazil: Muškarac pokušao ukrasti olimpijsku baklju, policija ga uhapsila

Jedan muškarac pokušao je ukrasti olimpijsku baklju iz ruku žene koja ju je nosila kroz četvrt Guarulhos u Sao Paulu. Muškarac, čiji identitet nije objavljen, pokušao je proći kroz kordon policajaca koji su bili u pratnji baklje, ali ga je policija brzo oborila na zemlju i uhapsila

25. juli 2016, 12:00

Njega su uhapsili službenici agencije za nacionalnu sigurnost, a navedeni incident nije uticao na rutu koja će biti nastavljena u centru Sao Paula.
Za nošenje olimpijske baklje veže se niz kontroverznih incidenata, a najkontroverzniji koji je izazvao negodovanje javnosti desio se u junu kada je jaguar pokušao narušiti baklju, a nakon toga ga je ubila brazilska vojska.


Jaguar, poznat kao Juma, pobjegao je iz kaveza na kamion. Ranije ovoga mjeseca jedan demonstrant je uhapšen nakon što je pokušao ugasiti olimpijski plamen. On je mahao aparatom za gašenje požara, prije nego su ga policijski službenici uspjeli savladati.

Ovogodišnji plamen je upaljen u Grčkoj, a baklja je na putu dugom 20.000 kilometara kroz 300 brazilskih gradova, prije nego što stigne u Rio de Janeiro radi svečanog otvaranja Olimpijskih igara 5. augusta.