<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

U potrazi za Pokemonima ljudi ilegalno prelaze i preko granica

Pokemanija

Pokemanija koja je zavladala čitavim svijetom dovela je do brojnih incidenata koji u većini slučajeva djeluju zabavno, mada su zabilježeni i ozbiljniji slučajevi u kojima ljudi, opčinjeni igrom, ugrožavaju vlastitu sigurnost i život.

26. juli 2016, 12:00

 Moto Pokemona je da ih "moraš skupiti sve", što su neki korisnici aplikacije Pokemon Go shvatili prilično ozbiljno, pa su se za primjercima Pokemona koji im nedostaju zaputili i u druge države. Ilegalno.

Kako piše Reuters, dva maloljetnika iz Kanade, korisnici aplikacije Pokemon Go su u želji da uhvate nove, egzotične Pokemone, slučajno prešli granicu Kanade sa Sjedinjenim Američkim Državama a da toga nisu ni bili svjesni.

Dječake je američka granična patrola pronašla kako lutaju "usred ničega" u blizini Montane, navodno nemajući pojma da su napustili svoju zemlju, a kamoli da su to napravili ilegalno.

"Obojica maloljetnika su bili toliko zarobljeni svojom igrom da su izgubili pojam o tome gdje se nalaze", kazao je za Reuters glasnogovornik američke granične patrole Michael Rappold.

Nakon što su pronađeni, maloljetnici su dovedeni u najbližu postaju granične policije, gdje su njihove majke došle po njih.