<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kako da se naterate na akciju onda kad vam se ništa ne radi

Dokazano je da smo leti manje produktivni, što zbog visokih temperatura, što zbog razmišljanja o odmoru

26. juli 2016, 12:00

 Zato poslovni treneri savetuju da primenimo ove trikove kako bismo povećali efikasnost. 

* Ne čekajte inspiraciju 

Ni pisci ni slikari ne čekaju muzu da ih poseti, već zagreju stolicu i završe započeto. Isti princip važi za bilo koji posao. Čekanje inspiracije je zapravo samo izgovor da pobegnemo od obaveza, pogotovo neprijatnih. Umesto toga, počnite što pre i videćete da će vam, kako vreme bude odmicalo, biti sve lakše. A verovatno će i muza svratiti. 

* Ne razmišljajte previše 

Analiza je, naravno, potrebna kako biste započeli neki projekat. Priprema, ipak, ne bi trebalo da traje predugo. Što duže razmišljate, više vremena trošite. Neplanirane stvari se događaju i ne možete ih sve uzeti u obzir. Predugo razmišljanje nas takođe čini sklonijim da odustanemo ili odložimo započinjanje projekta koji u tom trenutku deluje kao nemoguća misija. Kada stupimo u akciju, uglavnom vidimo da smo preterali u crnim scenarijima. 

* Ne gubite veru 

Svi grešimo, ali nemojte dozvoliti da vas greške blokiraju. Posmatrajte ih kao lekcije i ne budite surovi prema sebi. Samopouzdanje je ključ uspeha u poslu, pa ako ne verujete da nešto možete završiti, velika je mogućnost da i nećete.