<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjaluka: Novoizgrađena boračka zgrada poplavljena fekalijama

Tek što su prije dva mjeseca uselili u novoizgrađenu boračku zgradu u banjalučkom naselju Ada, već prva kiša stanarima je donijela nevolje. Podrumi su im preplavljeni fekalijama.

27. juli 2016, 12:00

Nakon što su zaprijetili tužbama, izvođač radova obećao je da će problem otkloniti u naredna tri dana. Dalibor Ševa među prvima je uselio u novu zgradu. Prije nego što je potpuno preselio, dio namještaja smjestio je u podrum. Sada će sve to morati da baci, javlja RTRS.
"Prva kiša kada je pala mi smo četiri dana ribali i to riješili, ali ova sada, zadnja, kada je pala, ona nas je dotukla skroz. Јa sam prebacio stvari kod komšija, međutim, i njih je poplavilo. Meni je došlo da plačem" kaže Dalibor Ševa.

Stanari tvrde da su se više puta obraćali i ministarstvu i izvođaču radova - preduzeću "Graditelj" iz Teslića. Obećano im je da će problem da riješe. Pitaju: kada, jer im i najmanja kiša pravi problem.

Aleksandar Kecman, predsjednik Zajednice etažnih vlasnika, kaže da su im rekli da da je kolektor mali i da se, kada se napuni, u podrume vraća fekalna kanalizacija.

U resornom ministarstvu kažu da je zgrada još pod garancijom i da je izvođač radova dužan da hitno otkloni problem. Zadužili su Republičku upravu za obnovu i izgradnju, kao nadzorno tijelo, da pomogne stanarima.

Milorad Vuković, direktor teslićkog preduzeća "Graditelj", rekao je da je dogovoreno da projektant sa investitorom da rješenje problema i da smatra da, kada ga dobiju, mogu da problem riješe u roku od dva dana.