<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ovo je 7 najstrašnijih filmskih scena svih vremena

Poslije ovog nema spavanja

Tokom istorije kinematografije je bilo mnoštvo scena koje su nam ledile krv u žilama, a ovih sedam su proglašene najboljima!

27. juli 2016, 12:00

Teško je reći što nas to kao vrstu neodoljivo privlači prema strahu i osjećaju jeze i bespomoćnosti, ali horor je kao filmska forma s razlogom jedan od najpopularnijih žanrova kinematografije. Istina, postoje periodi kada se samo recikliraju već postojeći klasici, ali tu i tamo se pojavi nešto što nas šokira do samih kostiju i zbog čega danima ne možemo spavati. I nije to slučaj samo u hororima… kvalitetniji redatelji, scenaristi i glumci jezu mogu postići i u trileru, kriminalističkom filmu, pa čak i akciću, a ekipa s CineFixa je odabrala sedam najstrašnijih filmskih scena svih vremena.

Scariest Movie Moments of All Time – video:

Možda se mnogi od vas neće složiti s ovakvim izborom, ali on je pokušao na jednoj listi po jednim primjerom objediniti svaki od sedam osnovnih elemenata straha i jeze. Zato tu imamo primjere klasičnih i pomalo jeftinih jump scareova, ali i nešto suptilnijih formi poput polaganog građenja jeze. A evo kako to izgleda ovako napisano:

The Shining (scena s dizalima) – egzistencijalna propast i strava

Don’t Look Now (scena ubojstva) – personifikacija s hororom

Cache – perverzija ljudske psihe

The Exorcist (scena s “paukovim hodom”) – perverzija ljudskog tijela

Mulholland Drive (scena u zalogajnici) – strava

Zodiac (scena u podrumu) – napetost

Jaws (scena s plutajućom glavom) – iznenadni strah

Bome, nije ova lista daleko od istine, a pitanje je ima li boljih alternativa?

Izvor idesh.net