<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik: Referendum nije protiv Bošnjaka, Izetbegović ga je stavio na dnevni red

"Ovo nije usmjereno protiv Bošnjaka. Ovo nije ni trebalo da dođe na dnevni red, ako je to neko stavio na dnevni red onda je to Bakir Izetbegović svojom apelacijom i dvoje sudija muslimana sa strancima koji su donijeli takvu odluku", rekao je Dodik

27. juli 2016, 12:00

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da predstojeći referendum o 9. januaru kao Danu Republike nije usmjeren protiv Bošnjaka, te naglasio da su to pitanje na dnevni red stavili Bakir Izetbegović i dvoje Bošnjaka, članova Ustavnog suda BiH, sa strancima u tom sudu.

Dodik je rekao da Bošnjacima ne smeta da zloupotrebljavaju instituciju Ustavnog suda i sa stranim sudijama osporavaju Dan Republike, ali se osjećaju kao žrtve kada Srbi odluče da se zaštite koristeći demokratska sredstva, tačnije referendum, kao najviši oblik izjašnjavanja volje jednog naroda.

“Ovo nije usmjereno protiv Bošnjaka. Ovo nije ni trebalo da dođe na dnevni red, ako je to neko stavio na dnevni red onda je to Bakir Izetbegović svojom apelacijom i dvoje sudija muslimana sa strancima koji su donijeli takvu odluku”, rekao je Dodik.