<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Emir Talirević motociklom pregazio pješaka i nije odležao niti dan u zatvoru

Omiljeni ljekar sarajevske &#39;elite&#39;

Emir Talirević, sa podacima kao u spisu broj 65 0 K 055339 07 K, kriv je. Ne zbog vrijeđanja novinara, ne zbog nezakonitih namiještanja tendera, niti zbog pogrešnog liječenja.

28. juli 2016, 12:00

Kriv je, zato što je, 2007. godine, u Sarajevu, vozeći svoj motocikl,  izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijeđen pješak, koji je od zadobijenih povreda – preminuo.

Pješak je bio maloljetan. Stoga Općinski sud u Sarajevu, 12. jula 2012. godine osuđuje Emira Talirevića na 6 mjeseci zatvora. Bezuslovno. 

„Predmet je završen. U pitanju je uvjetna osuda“, kazao je za Žurnal Talirevićev branilac u ovom krivičnom postupku – Fahrija Karkin.   

I zaista je tako. Presudu Općinskog suda u Sarajevu kojom je omiljeni ljekar sarajevske "elite" osuđen na 6 mjeseci zatvora, Kantonalni sud u Sarajevu preinačio je na 6 mjeseci –uslovno. 

No, do danas, na adresu Tužilaštva Kantona Sarajevo nije stigla pravosnažna presuda. O okončanju ovog krivičnog postupka, tužioci su obaviješteni – usmeno. 

Kako je moguće da se za izazivanje smrti izrekne ovako mizerna kazna pokušali smo provjeriti i kod nadležnih sudova. Nismo uspjeli. U toku je kolektivni godišnji odmor i u ovoj instituciji. 

A dok su općinske sudije i državni tužioci  na kolektivnom odmoru, Emir Talirević kao uslovni osuđenik počeo je obračune sa novinarima, piše Žurnal.info.      

„Možda ću zvučati grubo, ali svi koji ne izvještavaju objektivno, bit će očešani“, poručio je danas doktor Talirević.

Šta je podrazumijevao pod „očešavanjem“? Vrijeđanje na spolnoj osnovi (slučaj kolegice sa CIN-a) ili kontakt  u saobraćaju ( slučaj iz 2007. godine)? Šta god da je mislio – Talirević se ne mora bojati da će biti procesuiran. Već godinama je ovaj doktor sa dvije specijalizacije, kako se hvali, miljenik političkih, policijskih i pravosudnih zvaničnika.

Kako ne bismo bili "očešani" – umjesto tvrdnji postavit ćemo samo pitanja na koja bi doktor trebao dati odgovore. Ne sa WC školjke sa koje najradije, kako kaže, komunicira sa novinarima, nego javnosti pa i nadležnim institucijama.

Koga je angažirao da uradi nalaz i obdukciju dječaka koji je stradao u nesreći koju je izazvao?

Koju osobu iz pravosuđa je kontaktirao prije objavljivanja nepravomoćne presude? 

Kako je dobio poslove patohistologije u Zeničko-dobojskom kantonu?

Ko je i kako obnovio prostorije u Općoj bolnici koje koristi Moja klinika?

Čijim novcem je kupio stan od 260 kvadrata u blicini KSC Skenderija?

Čijim novcem je kupio apartman na Bjelašnici?

S kojim političarima i bankarima planira otvoriti dijalizni centar? 

Koliko je dužan Fahrudinu Radončiću za kiriju u Avazovom tornju?

Kojeg je prijatelja, kao ugledni primarijus, godinama pogrešno liječio od dijabetesa?

Koja je privatna klinika pogrešnim patohistološkim nalazom pacijentici E.H. konstatovala gastritis, a ne rak?

Koga je zvao da napiše afirmativan tekst o profesorici Sebiji Izetbegović? U koje svrhe mu je bio potreban taj tekst?

Da li se zbog toga, možda, "očešao" o budžet?

PišuA. Avdić / D. Obrdalj