<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zakerberg: Facebookov VR plan je samo korak ka telepatiji

Izvršni direktor kompanije Facebook Mark Zakerberg, kupio je 2014. godine Oculus Rift, kompaniju za proizvodnju uređaja za virtuelnu realnost, kako bi uživanje u gledanju spotskih utakmica i filmova uzdigao na viši nivo. Nedavno je izjavio da pomoću ove tehnologije želi da ostvari nešto još veće.

28. juli 2016, 12:00

U intervjuu za Bloomberg, Mark Zakerberg je izjavio da u budućnosti planira da omogući korisnicima da zabeleže i podele svoja iskustva i misli s kime god požele.


Ipak, priznao je da se na putu ka ostvarenju cilja nalaze velike prepreke sa kojima se tek treba izboriti. 

“Smatram da još nismo došli do tačke kada možemo da kažemo da na naučnoj osnovi razumemo kako tačno funkcioniše naša percepcija sveta. Tu je spoljašnji svet, i tu su neke pojedinosti, neke tačnosti koje mi beležimo u našim glavama. Ne znam čak ni kojim rečima bih to objasnio ”, rekao je. 

Korisnici su prvo putem Facebooka mogli da podele svoje misli sa drugima, a u budućnosti će najverovatnije isto važiti i za njihova iskustva. Dovoljno je zamisliti Facebook Live VR izdanje tokom protesta i incidenata različitih vrsta u svetu. 

Zakerberg VR tehnologiju vidi kao sredstvo ultimativne integracije ljudi i mašina, i veruje da bi tehnologija koja omogućava telepatiju mogla da bude dostupna već za 50 godina. Međutim, to nije nešto na čemu Facebook trenutno radi, istakao je. 

Izvor: dailymail.co.uk