<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

OD DODIKA NA DAR: „Stvaraocima RS“ besplatno 115 kvadrata u centru Banjaluke

Asocijacija „Stvaraoci Republike Srpske“ odlukom Skupštine grada Banjaluka dobiće na korišćenje, poslovni prostor na prvom spratu u ulici Kralja Alfonsa, u centru grada.

28. juli 2016, 12:00

 Ovaj eksluzivni poslovni prostor površine 115 kvadrata „Stvaraocima RS“ dodjeljuje se na četiri godine.

Odbornici će danas besplatno dodijeliti na korišćenje još tri poslovna prostora ukupne površine 240 kvadrata.

Dodjela ovih poslovnih prostora uvrštena je na dnevni red posljednje oproštajne sjednice ovog saziva naknadno, a odbornici, tek kada su se okupili, saznali su da će glasati o ovoj odluci.

Podsjetimo bivši predsjednik Skupštine RS-a i haški osuđenik Momčilom Krajišnikom, nedavno je od Milorada Dodika, predsjednika RS-a zatražio da se njegovo udruženje “Stvaraoci Republike Srpske” finansira iz budžeta RS.

Krajišnik je čest gost kod Dodika u Palati RS u Banjaluci. Dodik je najavio da će “Stvaraoci Republike Srpske” dobiti status organizacije od javnog značaja.

“Članovi ove asocijacije su ljudi koji su bili u izvršnoj, zakonodavnoj i lokalnoj vlasti kada je stvarana Republika Srpska i zbog toga je potrebno afirmisati vrijednosti demokratskog stvaranja Republike Srpske”, rekao je Dodik.

On je odlikovao  Krajišnikovo udruženje Ordenom Zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem.

Inače, Dodik je sa Krajišnikom u aprilu prošle godine kovao zavjeru da na izbornoj Skupštini SDS-a smjeni Mladena Bosića, sa čela SDS-a. Međutim, plan im nije uspio.