<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Merkel: Njemačka jača snage bezbjednosti

Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da će broj pripadnika snaga bezbjednosti biti povećan u NJemačkoj i širom Evrope poslije serije islamističkih napada u regionu.

28. juli 2016, 12:00

 “Već smo značajno povećali broj pripadnika obezbjeđenja širom NJemačke, ali i u EU”, rekla je Merkelova na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da je to dio napora koji se preduzimaju radi sprečavanja terorističkih napada u Evropi, zajedno sa osnivanjem antiterorističkog centra u Evropolu, prenio je Sputnjik.

Merkelova je dodala da je ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer dobio zadatak da sastavi detaljnu analizu situacije i predoči dodatne prijedloge iz oblasti bezbjednosti.

Ona je rekla da će u tom poslu Mezijer sarađivati sa pokrajinskim ministrima unutrašnjih poslova.

Odgovarajući na pitanje o nedavnim napadima u NJemačkoj i svom djelovanju, Merkelova je odgovorila da smatra da je postupala odgovorno i na ispravan način, prenio je Rojters.

Ona je dodala da će u nedjelju, 31. jula, prisustvovati zajedničkoj komemoraciji za sve žrtve četiri napada od 18. jula.