<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Atlas ljepote: Stvarne ljepotice iz cijelog svijeta (FOTO)

Ideja da je svaka žena lijepa na svoj način inspirisala je fotografkinju iz Bukurešta da pođe na put oko svijeta i zabileži portrete žena sa svih meridijana.

28. juli 2016, 12:00

Mihaela Norok (30) napustila je posao pre tri godine kako bi se posvetila svom projektu koji je nazvala “Atlas lepote” (The Atlas of Beauty), čiji je cilj da zabeleži lepotu žena iz celog sveta.

Mihaela kaže da milioni njih vredno rade na svojim ciljevima, iako nisu poznate ličnosti i ni po čemu naročitom ne deluju posebno.

Ona se nada da će svojim fotografijama zabeležiti njihovu unutrašnju i spoljašnju lepotu i pokazati im koliko su zaista lepe.

“Mnogi ljudi iz celog sveta su diskriminisani samo zbog izgleda, boje kože, religije, etniciteta ili samo zato što su žene”, kaže Norok. “Mislim da se lepota nalazi u raznim oblicima i da nas može naučiti da budemo tolerantniji”.

Njene fotografije postale su veoma popularne, pa je na Instagramu stekla čak 159 hiljada pratilaca, a pojavila se i u emisiji Opre Vinfri “Super Soul Sunday”.

Posetila je više od 50 država, noseći ranac i fotoaparat, a planira da putuje još dugo, kako bi ispunila svoju misiju, piše B92

Ova divna lica našla je na svojim putovanjima:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.