<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Đoković osvojio Wimbledon!

<p><strong>Novak Đoković savladao je Rafaela Nadala u finalu ovogodišnjeg Wimbledona! Rezultat u setovima je bio 3 : 1 u korist srpskog tenisera </strong></p>

03. juli 2011, 12:00

Novak je pokazao da će od ponedjeljka zasluženo preuzeti prvu poziciju na ATP listi, koju je upravo "preoteo" od Nadala. Đoković je prvi set riješio u svoju korist tako što je iskoristio prvu break loptu, koja je ujedno bila i prva set lopta u finalu (4-6).

To mu je dalo krila pa je Nadal u drugom setu "uništen" sa velikih 6-1. Rafa se potom revanširao dobivši treći set istim rezultatom.

U četvrtom setu Rafael je izgubio svoj servis, ali je potom "uzeo" break Đokoviću, te stvari vratio na početak u tom setu. Ipak, Đoković u četvrtom setu uzima i drugi break, za 5:3, nakon čega je odservirao za pobjedu.

Đoković je osvajanjem treće gren slem titule na najljepši mogući način krunisao preuzimanje prvog mjesta na ATP listi.

Srpski teniski as osvojio je prvih sedam turnira na kojima je učestvovao ove godine i nanizao 43 uzastopne pobjede, a jedini poraz u 2011. godini doživio je u polufinalu Rolan Garosa od Rodžera Federera.

Rezultat:

Đoković - Nadal 3-1 (6:4, 6:1, 1:6, 6:3)