<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

TRNOVIT PUT DO MEDALJE Tokom dana pere automobile, naveče diže tegove

Nermin Hasanbegović Ćelo (29) iz Vlasenice, koji trenutno živi i radi u Sarajevu, deli sudbinu brojnih sportista u BiH.

29. juli 2016, 12:00

Naime, nadležni malo ulažu u razvoj sporta, a od sportista očekuju uspehe, medalje, da budu ambasadori svoje zemlje. Ali, Ćelo se ne žali. Kako kaže, voli sport, voli teretanu, te mu dizanje tegova dođe kao nešto gde, nakon napornog rada u jednoj autoperionici, ispuše svoje ventile.

- U teretani sam upoznao dosta prijatelja sa sličnim sklonostima, a među njima i Sanela Čičića, dvostrukog balkanskog prvaka u dizanju tegova.

Foto: avaz.ba / Promo

Uz njegovu stručnu pomoć kao trenera od 2014. godine značajnije se bavim dizanjem tegova, te se uključujem u različite vidove takmčenja gde se iskazuju oni koji se svojom snagom i mišićima žele pokazati u pravom svetlu. U martu ove godine, na Balkanskom prvenstvu održanom u Sarajevu osvojio sam srebrnu medalju u poverliftingu i srebro u deadliftingu, u kategoriji seniora do 75 kg open - kaže Hasanbegović.

Prema njegovim rečima, BiH, jedina na Balkanu, nema poverlifting savez, ni neke ozbiljne klubove.

- Ali, to mi ne smeta da se takmičim samostalno i da kao pojedinac predstavljam  BiH. Trenutno se pripremam za GPC svetsko prvenstvo u poverliftingu koje će se od 17. do 24. septembra ove godine održati u Srbiji. Verujem da će se iznad mene, na postolju gde se budu uručivale pobedničke medalje, vioriti zastava BiH. Ne skrivam svoje ambicije da se, u kategorijama u kojim budem nastupao,  okitim zlatom - kazao je Hasanbegović.