<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zakoračite u čarobni svijet Van Gogovog „Noćnog kafea“ (VIDEO)

Zahvaljujući modernoj tehnologiji, ukazala nam se nevjerovatna prilika da prošetamo jednom od čuvenih slika Vinsenta van Goga i uživamo u pogledu na svijet umjetnosti, prošlosti i tajni.

29. juli 2016, 12:00

 Ukoliko biste pokušali da u nekoj galeriji priđete preblizu nekoj od slika čuvenog postimpresioniste, najvjerovatnije biste bili ljubazno zamoljeni da napustite objekat.

Srećom, moderna tehnologija omogućila nam je da ne samo pogledamo izbliza najpoznatije slike poznatih umjetnika nego i da zakoračimo u njihov svijet i dopustimo im da nas opčine.

Bruklinski animator Mek Koli omogućio nam je da u potpunosti uživamo u Van Gogovoj umjetnosti  na prilično neuobičajen način. Naime, on je napravio trodimenzionalnu animaciju pojedinih dijelova slike „Noćni kafe“, koja stvara privid šetnje i dopušta nam da zavirimo u svaki kutak ove slike. I ne samo to – on je oživio pijanistu i obogatio zapanjujuće spokojnu atmosferu slike dodatkom dvaju djela: „Zvjezdanog neba“ i „Dvanaest suncokreta u vazi“.