<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Crnogorci i crtanim filmom promovišu članstvo u NATO (VIDEO)

Crna Gora će za članarinu plaćati 0,027 odsto budžeta NATO-a, što u ovom momentu iznosi oko 450 hiljada evra, i to je najjeftinija polisa

29. juli 2016, 12:00

Članstvo u NATO je najjeftinija polisa osiguranja Crne Gore i za članarinu će država plaćati 0,027 odsto budžeta NATO-a, što u ovom momentu iznosi oko 450 hiljada evra.

To je poruka drugog animiranog spota na temu evroatlantske integracije Crne Gore iz serijala animacija koje je pripremio Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO.

Nakon animacije koja približava značaj vladavine prava i kompatibilnosti procesa evropske i evroatlantske integracije, animacija koja je objavljena danas na Fejsbuku-u Tviter-u i interent stranici "Sigurna  budućnost" daje odgovore na temu troškova članstva.

Cilj i ove animacije je da na prijemčiv način približiti odgovore na najčešće postavljana pitanja i teme koje interesuju javnost, a posebno mlađu populaciju. Animacije obrađuju teme poput značaja vladavine prava i povezanosti procesa evropske i evroatlantske integracije, cijene članstva, ekonomskih koristi od članstava, gradnje vojnih baza i odlaska u misije.

"Zato druga animacija, objavljena danas, objašnjava da Crna Gora, kao dio velikog sistema, sistema kolektivne odbrane, neće morati da razvija kompletan nacionalni sistem odbrane. Kada bi razvijala i modernizovala kompletan sistem odbrane, Crna Gora se ne bi zaštitila, a izdvajala bi mnogo više novca za odbranu", kaže se u saopštenju Komunikacionog tima Saveta za članstvo u NATO-u .