<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Raste popularnost Teslića među turistima

Kao da je vještom rukom izvajana, tako predjele Banje Vrućice opisuju oni koji je posjete. Isto je čula, a onda odlučila i da priče provjeri i nije se pokajala. Vojka Mandić prvi put je odsjela u Banji Vrućici. Prvi put je došao i Elvis Zorlić iz Beograda. Nakon kratke šetnje pun je utisaka koje će podijeliti sa prijateljima.

30. juli 2016, 12:00

 “Da je kod Teslića, izgleda lepo fino uredno prepiručiću svakome, ne znam mnogo ali ovo što sam video za sat vremena je jako lepo“, rekao je Elvis Zorlić, iz Beograda.

“Ostaću 10 dana usluga je na nivou, medicinska pošto sam i ja zdravstveni randik, mislim da ni u Kanadi nema bolje usluge i sve ok na najvišem nivou i svakom bih preporučila i bez oporavak i ugodan boravak u okruženju”, rekla je Kanađanka Vojka Mandić.

Uz stalne goste, sve je više onih koji dolaze prvi put, kažu u Banji. U prvih šest mjeseci bilježe 103 hiljade noćenja, što je osam hiljada više nego lani u tom periodu.

“Najviše u ovom trenutku se traže naši zdravstveni i welnes programi imamo trenutno preko 700 gostiju konstantno cijeli ljetni period i ovo je period individualnih dolazaka”, rekao je generalni direktor ZTC Banja Vrućica Aleksandar Radošević.

Banja Vrućica destinacije je broj jedan na području Teslića, ali turisti hrle i u nedavno renovirani centar Hajdučke Vode. Na tom putu je i manastir Liplje, često odredište izletnika.

“Tu je pećina Rastušakoja se nalazi 20 km od Teslića u MZ Rastuša, specifičnost te pećine da ona zapravo jedna od dve na teritoriji RS koje su uređene za turistički obilazak”, rekao je stručni saradnik za turizam u Tursitičkoj organizaciji Teslić Daniel Petrović.

Osim prirodnih ljepota turistima je sve zanimljivija i etno kuća sa tri hiljade predmeta iz davnina, ali i brojne manifestacije tokom godine. Sve više ih je koji žele da za vrijeme boravka vide sve što Teslić nudi, kažu u turističkoj organiztaciji, pa im je prioritet za naredne godine uvezivanje brojnih sadržaja.

 Izvor ATV