Transkripti sjednice Vrhovnog savjeta obrane SR Jugoslavije par dana nakon pada RS Krajine

Transkripti

Transkripti sjednice Vrhovnog savjeta obrane SR Jugoslavije par dana nakon pada RS Krajine

Piše: Jutarnji

U Beogradu, u Botićevoj ulici na Savskom vencu, okupio se politički i vojni vrh tadašnje SR Jugoslavije. Na sjednici je govorio i Slobodan Milošević, tadašnji predsjednik Srbije.

Prvu analizu poraza u Oluji dao je načelnik Obavještajne uprave Vojske Jugoslavije general Branko Krga, rodom iz Daruvara, rekavši da su vanjski čimbenici u tom brzom slomu odigrali važnu ulogu.

- Glavni vanjski uvjet agresije Hrvatske na Republiku Srpsku Krajinu ogleda se u ostvarivanju geopolitičkih, ekonomskih, vjerskih i drugih razloga SAD-a i Njemačke, čime je Hrvatska u startu dobila prednost u odnosu na Republiku Srpsku Krajinu.

No, iako je počeo s vanjskim faktorima, ipak je rekao kako uzrok brzog sloma “Vojske Republike Srpske Krajine leži u činjenici da je političko rukovodstvo RSK dulje vrijeme bilo opterećeno borbom za vlast i brzim bogaćenjem, tako da nije dovoljnu pažnju posvećivalo pripremi zemlje i naroda za obranu”. “Slabo je procijenilo situaciju, nerazumno se odnosilo prema nekim mirovnim inicijativama slušajući rukovodstvo s Pala i neke inozemne savjetnike”, rekao je Krga, ne precizirajući na koje savjetnike pritom misli.

Zanimljivo je da Krga spominje kako “nije isključeno da je protiv Srba” hrvatska strana upotrijebila i “psihotronsko oružje”. Krga smatra da je iseljavanjem 250 tisuća ljudi “srpski etnički prostor potisnut na istok za 50 do 70 kilometara”.

Prema njegovim riječima, razbijanjem srpske Vojske Krajine Hrvatska je oslobodila respektirajuće snage koje već angažira protiv Republike Srpske, a ubrzo to može činiti i u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu te s prostora Dubrovnika prema Prevlaci. To bi moglo neposredno negativno utjecati na sigurnost SRJ, rekao je.

Nadalje, Krga izvještava Slobodana Miloševića da je opcija rata realna te da Hrvatska na krilima posljednjih uspjeha “pokazuje agresivne namjere, posebno prema istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu”, istodobno navodeći da je HV na tom području grupirao 35 tisuća vojnika, no da je interes SRJ da to područje “ostane pod kontrolom Srba i UN-a”.

“Za sada nema nikakvog dokaza da bi se Hrvatska i njezini vanjski mentori zadovoljili izbijanjem na avnojevske granice. Više činjenica ukazuje na to da neki centri moći na Zapadu preko Hrvatske žele isprovocirati uvlačenje SRJ u rat u cilju njezina diskreditiranja kao faktora mira. Sve te provokacije treba obavezno izbjeći”, predlaže Krga.

General Aleksandar Dimitrijević iz Uprave bezbednosti VJ kaže kako pod svaku cijenu treba izbjeći uvlačenje SRJ u rat. Očito je iz svih izlaganja da je to bio prioritet. Naime, Dimitrijević smatra kako bi eventualno uključivanje SRJ u rat izvan njezina teritorija nesumnjivo predstavljalo veliki rizik iz više razloga. (...) “Jastrebovi NATO-a lako bi se izborili za masovnu upotrebu avijacije za djelovanje po ciljevima u SRJ. Strani poticatelji albanskih i muslimanskih secesionista zahtijevali bi od njih da započnu oružanu borbu. Najzad, hrvatsko-muslimanska koalicija bila bi veoma ohrabrena da krene u stratešku ofenzivu protiv Republike Srpske i srpske Krajine, a eventualni uspjeh mogao bi je čak potaknuti da napadne i SRJ. U cjelini gledano, ugroženost sigurnosti SRJ bila bi maksimalna, a za posljedicu bi, najvjerojatnije, imala slamanje srpskog nacionalnog bića i uništenje SRJ.” Ovo izlaganje najbolje oslikava očigledan strah koji je zavladao u Beogradu nakon Oluje te se vidi kako je Miloševićevu vodstvu kad gubi na međunarodnom planu. Dimitrijević navodi kako je “nizak moral vojnika Slavonsko-baranjskog korpusa i stanovništva u zoni njegove odgovornosti” i to trenutno predstavlja “najveću opasnost za uvlačenje SRJ u rat izvan njenih granica”. Dimitrijević navodi daljnju dilemu vodstva SRJ ako hrvatska strana povede vojnu akciju u Podunavlju te kaže kako bi HV mogao “tući i mostove na Dunavu”, čime bi “SRJ bila dovedena u iskušenje: ako ne odgovori, bila bi ponižena, što bi bio argument ekstremističkim snagama, a ako odgovori, to bi značilo uključivanje u rat”. Zato je, nastavlja Dimitrijević, prijeko i hitno potrebno “da sve državne i civilne strukture na prostoru istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema učine sve da se prekinu podjele, spriječi napuštanje prostora i podigne moral stanovništva i boraca”. Nakon toga general Blagoje Kovačević dao je prijedlog djelovanja kojim bi se spriječio pad Podunavlja te izbjegao direktni angažman Vojske SRJ u ratu u Hrvatskoj: “Koordiniranim mjerama državnih organa i Vojske Jugoslavije treba podići sposobnost 11. korpusa i naroda u zapadnom Srijemu i istočnoj Slavoniji i Baranji za samostalnu uspješnu obranu i nanošenje neprihvatljivih gubitaka hrvatskoj vojsci”. Kovačević nadalje predlaže “intenziviranje psihološko-propagandnog djelovanja s težištem na zapadnim prostorima prethodne Jugoslavije”, ali i “sprečavanje pogubnog djelovanja neprijateljske propagande”.

Kovačević, pak, predlaže reorganizaciju Krajinske vojske, koju treba “težišno pripremiti i angažirati za gerilsko ratovanje na izgubljenim prostorima RSK radi vezivanja snaga hrvatske vojske, nanošenja gubitaka i stavljanja na znanje međunarodnoj zajednici da je to srpska zemlja. U tom cilju potrebno je vratiti sva profesionalna vojna lica i vojno sposobne građane Republike Srpske u prihvatne centre u sjeverozapadnu Bosnu, a za one koji to ne žele naći zakonsku osnovu da im prestane služba.”

Tadašnja alfa i omega rata, Slobodan Milošević na početku svojeg izlaganja osvrnuo se na međunarodnu poziciju Srbije te rekao da će Rusija ukinuti sankcije SRJ, ali i kako ima pouzdane podatke i “pored toga što su meni lično donijeli pismo Washingtona, da su kategorično i najoštrije upozorili Hrvatsku da ne ide u bilo kakve vojne aktivnosti prema Istočnoj Slavoniji. (...) Uz to, imamo i od Hrvata te poruke. Mislim da je jedan od dosta solidnih razloga zašto bi trebalo vjerovati u to činjenica da je sada HDZ napravio svoj predizborni program, jer oni idu na izbore krajem desetog i početkom jedanaestog mjeseca. U tom programu HDZ-a, vladajuće Tuđmanove partije, decidirano stoji, osim glorificiranja njihovih uspjeha, itd., da je njihov čvrst stav da se pitanje istočne Slavonije rješava mirnim putem, uz pregovore.”

Milošević se ljuti na vodstvo RSK koje je odbilo plan Z4 jer, prema njemu, da plan koji su podržali SAD i Njemačka nije odbijen ne bi se moglo računati na “podršku SAD-a i Njemačke hrvatskoj agresiji na RSK”.

“Prije nekoliko mjeseci pitao sam Mladića: ‘Dobro, Ratko, sada mi reci šta je rezultat od odbijanja plana. Da li ste osvojili teritorije?’ A on kaže: ‘Nismo, nego smo ih izgubili. Pitam - ‘Imate li gubitke’, a on kaže: ‘Imamo velike gubitke!’ Kakav je, dakle, rezultat? Negativan! Kada sam ga pitao što se ide u negativan rezultat, on je samo slijegao ramenima”, govorio je tada Milošević.

“Momo se (misleći pritom na generala Momčila Perišića, op. a.) dobro sjeća mog razgovora s Mladićem prilikom napada na Žepu i Srebrenicu. Ja sam onda rekao: ‘Ratko, ti sada mjeriš vojničku cijenu tog uspjeha. A to je pet mrtvih, 20 ranjenih, jedno uništeno vozilo... To je jako jeftino, a politička cijena može biti milijun puta veća jer će se sutra ticati interesa 12 milijuna ljudi”, nastavio je Milošević. “Na žalost, tu je jedna desinkronizacija u vojnim postupcima prema političkim postupcima, koji su morali biti bolje sinkronizirani. Oni zauzimaju Žepu, gdje nikad srpska noga nije kročila. To je muslimanska enklava stotinu godina. Odatle se tjera 40 hiljada izbjeglica, to je zaštićena zona UN-a - to se tolerira, ali kada se to isto uradi sa srpskim teritorijem, koji je također zaštićena zona, onda kažemo - to nije principijelno! Na žalost, neprincipijelnost i kršenje elementarnih pravila na jednoj strani izazovu alibi ‘kart blanš’ za slično ponašanje na drugoj strani i u politici se to dovodi u ravnotežu”, ustvrdio je tada Milošević.

O padu Krajine govori kao “o jednoj poražavajućoj i ponižavajućoj situaciji” - “da je sva pomoć koju je dobila Republika Srpska Krajina praktički završila kao naoružavanje hrvatske vojske”, ljutio se Milošević.

“Zamislite vi taj apsurd: na jednoj strani odbija se plan (Z4, op. a.),a na drugoj se odbija da se brani!?”

“Tamo je palo naređenje da svi izađu iz Krajine istog dana, bez čak stvorenog kontakta s hrvatskom vojskom na najvećem dijelu fronta. Da smo tog istog dana napravili idiotsku glupost da im pomognemo, tko bi to stigao do Knina do večeri da im pomogne?! Pa, tamo ne bi moglo da se stigne od njihovih kolona kojima su zakrčili sve puteve u bijegu, zajedno sa stanovništvom. Više su izginuli u bijegu sa stanovništvom nego što bi izginuli držeći linije. To je apsurdna situacija!

Pitanje je tko je, zaista, donio odluku da krajiško rukovodstvo napusti Krajinu? Takva odluka, u okolnostima kada su imali sve uvjete da se brane, izazove egzodus.”

Milošević poentira: “Sada to treba biti razlog da Jugoslavija jurne tamo da brani te teritorije s kojih su oni utekli kao zečevi?!”

“Molim vas, šest hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine. Napadala je cijela Prva armija, zrakoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu obranili Knin (...) jer po svim izvještajima, čim je prestala artiljerijska priprema u sedam uvečer, oni su naredili - bijeg! (...) Sada se mi trebamo uvlačiti u jednu situaciju (...) kao da je nama stalo više do tog teritorija nego onima koji su imali sve uvjete da se brane, a odlučili su pobjeći!” zaključio je ljutiti Milošević.

 

Preuzeto sa jutarnji.hr

Komentari na tekst (31)
Objavljeno:
Lojavi i ustase otkud vi znate sta su Srbi pricali....kao sad ste i spijunirali Srbiju haha.Srpska vojska je rekla svoje a ako se ne sjecate pogledajte od Vukovara preko Zagreba i Istre do Dubrovnika i BH......vasa struka je ovcarstvo zato se zabijte u svoj tor od 20% i zahvalite se sto su Alija i Tudjamn krepali od raka jer bi visili u Hagu.
Objavljeno:
I sta je bilo kad ste se probudili.
Objavljeno:
Nemam ja nista protiv cetnika a ni ustasa, samo se pitam koji ih djavo donese nama u Bosnu i Hercegovinu ? Pa iznajmite brate neku povecu livadu u Hrvatskoj ili Srbiji i zavrsite konacno jednom te historijsko-istorijske razmirice a nas ostavite na miru.
Objavljeno:
Ja ne znam,kakve ti veze Gordane imas sa Rvatskom,niti si rodzen tamo niti pricas Rvatskim,uh zaboravi da ste vi Ercegovci najvece Rvatine,izvini do mene je.
Objavljeno:
Putuj Evropo, i nemoj vise misliti na nas... a nama je dobro, taman kako smo zasluzili...
Objavljeno:
Nije poenta Titine Jugoslavije bila da jedni upravljaju drugima nego da se suradjuje kao tim u najboljem zajednickom interesu te da se uzajamno pomazemo. Kako su Srbi mogli upravljati Hrvatima ako je covjek sa skoro apsolutnom vlascu bio mjesavina Hrvata i Slovenke? A zasto su ga ljudi slusali i slijedili bez obzira na nacionalnost? Zato sto je vecina razumjela da su ti principi bili u svacijem najboljem interesu pa se tada i najbolje zivjelo u odnosu na danasnju situaciju kada se sve ove drzavice rasprodaju strancima u bescijenje. Samo ljudima koji su hamali u dusi ne smeta da budu tudje sluge...
Objavljeno:
Cetnici su statisticki tri puta gori od ustasa. Vidite, Ante Pavelic je izdao naredbu da se trecina Srba prekrsti, trecina protjera a trecina pobije. Draza Mihajlovic je izdao naredbu cetnickom vojvodi Pavlu Djurisicu da u svojim srezovima pobije sve nesrpsko stanovnistvo. Matematicki, to je tri puta gora i krvolocnija naredba. Pitanje je zasto nekima ne smeta spomenik Drazi Mihajlovicu i njegova sudska rehabilitcija a smeta im rehabilitacija Alojza Stepinca? Zar se svi mi ne bi trebali baviti prvenstveno ciscenjem sopstvenog smeca?
Objavljeno:
Jevreme, lepi čoveče, vrlo mi je drago da je tvoja otađžbina na pravom putu i da cveta demokratija i čojstvo. Belodano pred kamerama palite "ustaške šahovnice" a mase svršavaju dok to šešelj radi već 5-6 puta. Četnici su otađžbinski antifašisti a arkanovci ponos cele Srbije. Što bi srbin rekao, jebem te u rosno dupe, pravedniče i uzoru. Vaspitaj bar decu čojstvu ako si ti izgubljen.....
Objavljeno:
Postovani Mocarte, Predlazem trosenje 0 sekundi vremena na prevaspitavanje Gordana i njemu slicnih. Iako izgleda kao nesto normalniji, uvek je spreman da pronadje nacin da opravda svoje fasiste. Gordan i slicni polufasisti su problem fasistickih zemalja iz kojih poticu i te zemlja treba da ih vaspitavaju umesto sto im medijski ispiraju mozgove. Lepo je od vas sto se trudite, ali opet ponavljam nije to vas problem. Dok god su, cesto i nesvesno, zatrovani fasizmom oni nece biti u stanju da napreduju kao ljudi, kao drustvo, kao drzava. Drzava koja nije u stanju da prepozna to kao svoju bolest i koja nije u stanju da izleci svoje gradjane od te bolesti moze samo nazadovati.
Objavljeno:
Hajde malo da budemo objektivni. Rat se vodio na teritoriju Hrvatske, a ne na teritoriju Srbije. Srbi su bacali cvijeće na tenkove koji su išli ka Vukovaru, nisu Hrvati bacali cvijeće na tenkove koji su išli ka Somboru.Srbi su slali Arkana i Šešelja da čine zla, nisu hrvati slali Paragu i tomsona. Srbi su uživali kada je Martić rokao projektile po Zagrebu i Splitu, nisu hrvati uživali u rokanju po Beogradu i Novom Sadu. Hrvatska se organizovala, mobilisala bila pametnijai hrabrija i sposobnija. Pametnije pregovarala i 95 g oduvala krajinu dok si reko "piksla". Ko gubi ima pravo da se ljuti. Ja osobno ne vidim ništa nelogično, čudno ili iznenađujuće u ovom razvoju situacije. Hrvati vole svoju prelijepu zemlju Hrvatsku koju su odlučili obraniti po svaku cijenu. Vučić jučer u Zemunu prijeti Hrvatskoj, koristi retoriku 90-ih godina. Manipuliše jadnim narodom i sramoti sebe i Srbiju. Neće se više nikada vratiti vremena da srbi upravljaju Hrvatskom kao za vrijeme Juge, nikada....
Objavljeno:
"Hasanbegovića koji se javno ispričao zbog mladenačke naivnosti i javno pred tv ekranima osudio ustaški režim.." JEBI GA SKUTORCICU, SVA HASANBEGOVICEVA POLITICKA DJELATNOST SE SVODI NA USTASKU PROMOCIJU UBRZO POPRACENU JAVNIM ISPRICAVANJEM. JEL DOTICNI NA OVOJ SLICI MLAD??? https://www.total-croatia-news.com/images/Vedran/020816_6_Hasangeović.jpg
Objavljeno:
Što ti je titov pionir (zapažajuće@), vrlo simpatično. No evoluirao je do velikobošnjačkog inat nacionaliste te mu je sve izmješano u njegovoj pametnoj glavici. Ne zna što bi. Bijes i mržnja ga obuzeli do navrh gore Trebevića. No zaboli ga desnica pa ću pomoći gdje je stao. Križančevo selo, Buhine kuće, Grabovica, Uzdol, Kostajnica, Bugojno, Stipića livade i.... Ja te neću vrijeđati, ti si Božije biće, nečiji sin brat otac ili dedo, ja želim mir u tvojoj duši, otvoreno srce i dobro zdravlje. ercegovina i ljudi u njoj su tvoja subraća, djelimo i živimo u istoj domovini, nemoj nas mrziti. Sebi štetiš, jer u tebi živi vlasnik tame i neda ti da ugledaš svjetlo zore i sunca.
Objavljeno:
Gordane, niko normalan ne mrzi Hrvatsku niti bilo koju drugu zemlju pa ni Srbiju....Stvar je u tome da treba iznijeti svoj STAV i PROTIVLJENJE politikama i ponašanjima koji mogu da probude aveti prošlosti koje vode RAVNO u NOVE RATOVE....Svima NAM je potreban MIR I normalan ŽIVOT u kome nećemo gledati kako se KO kako zove nego se uzajamno poštovati,družiti i pomagati....
Objavljeno:
Evo sada sam pogledao snimak, sramota, sramota i opet sramota. Zbog ovakvih budala (ovo je vod a ne bojna (četa) ) koji sramote državu i narod svaki hrvat se stidi. Inače ovo su pripadnici HOS-a a ne HV-e ali to ne umanjuje sramotu. Policija je morala zaustaviti legitimirati i kazniti ove "hrvatine" i to na licu mjesta po tisuću kuna. No uvjek ćete među žitom naći kukolja, među 100 000 ljudi koji danas slave u Kninu "normalno je da će se naći 1% ovakvih. To imate u svim zemljama pa čak i u Njemačkoj i to u znatnom broju.
Objavljeno:
"Tebi su ustaše oni koji su protiv braka istospolaca, koji su protiv nastranih i liberalističkih udruga koji su živjeli na grbači svih nas? " ALAL TI VJERA, KAO PAROLA PROIZVEDENA U UREDIMA KRADEZEA. NEGO STA MISLIS NA "CIJOJ JE GRBACI" VEC CETVRT STOLJECA KRADEZE? COVICEVOJ? PO GORDANU KRADEZE KOCKARNICE KOJE PLACAJU POREZE DRZAVI MALO VISE OD PROSJECNOG VLASICKOG COBANA SU IZRAZ PATRIOTIZMA DOK NVO KOJEG NE FINANSIRA DRZAVNI BUDZET NEGO STRANE FONDACIJE SU NI MANJE NI VISE "NJEMU NA GRBACI". STOVISE HERCEGOVACKI DRAGULJ JE U OVOJ SVOJOJ SVAKODNEVNOJ NEBULOZNOJ LOGICI SVE (OD TITA, TITICA, PIONIRA,OMLADINACA, "LIBERALISTICKIH" UDRUGA, PEDERA, LEZBACA, BAKIROVIH UNITARISTA...ITD ITD) SVE TO FINO UPAKOVAO U JEDAN DZAK KOJEG PO POTREBI "UGROZENOSTI" CE DA MLATI HERCEGOVACKOM TRSTIKOM, JER TOBOZE ZBOG NAMETA NVOa NEMA PARA" ZA DOBRU OKLAGIJU. CARE, U POREDJENJU SA VAMA USTASE SU BILI GOSPODA. SA NJIMA SI BAREM ZNAO NA CEMU SI. SA VAMA SKUTORSKIM SUPCICIMA HINJSKIM COVJEK SE PRVO TREBA DOBRO IZRIGATI PRIJE RUKOVANJA ILI TI NEKOG SASTANKA JER BI I RODJENU BABU ZA PAR MARAKA ZEDNU PREVEZLI PREKO VODE. I SVA OVA TVOJA PRICA, KUKNJAVA, DNEVNO KROKODILSKO LIJEVANJE SUZA NAD ZRTVAMA OLUJE UZ ONO OBAVEZNO "ALI" IMA DNEVNOPOLITICKU POZADINU KOJA SE OPET SVODI NA ODRZAVANJE DOTOKA (MINISTARSKIH FOTELJA) I SISTEMA KOJI VEC DECENIJAMA PARAZITSKI PROFITIRA OD CIJELOG DRUSTVA. "Tebi (vama)je ustašluk 763 osuđena zlikovca za paljenje i ubijanje civila u i nakon Oluje." MA NIJE. ZATO STUPNI DOL, AHMICI, DRETELJ, HELIODROM, GABELA PODSJECA NA RAD DOBRO NAULJENE PRONACISTICKE MASINE KOJA OPET CINIK CE RECI "JE BILA POD NADZOROM KRADEZEA". "IZRAZAVAJ TI SUCUT I SLAVI OLUJU" SVOM CACI BLENTAVOM!!
Objavljeno:
Uh, javlja index!? upravo sam o tome i pisao maločas. No dobro, tvoj stav i tvoje mišljenje uvažavam ali se sa njim ne slažem.Niti Thomson niti Hasanbegović nisu ustaše jer ustaše su zlikovci i koljači a ovi ljudi vole domovinu i konzervativni su desničari a to nije ustašluk. Za dom spremni je pozdrav koji su ustaše osramotile i obezvrjedile a nastao je 1861g daleko prije ovih zlikovaca ustaša. Inače ustaški službeni pozdrav je bio "za dom i poglavnika spremni" a ja nisam čuo da netko tako pozdravlja. Što god ti i takovi budete više pljuvali i mrzili (ne mislim na tebe konkretno, ti si vjerovatno pod dojmom raznih indexa) Hrvatsku više će biti otpora prema vama. A onda ovi malo vrelije krvi (što koriste razne pozdrave i nedolične izjave daju) koji nasjedaju na planske i vrlo smišljene provokacije raznih indexa će davati tebi i inima materijal da proglašavate državu ustaškom. Ja ništa drugačije ne mislim od Thomsona i Hasanbegovića, podržavam njihove stavove i mišljenja ali u isto vrijeme mrzim i gnušam se ustaškog pokreta i njegovih zala. Koliko je ta mašinerija jaka, govori podatak da npr. Mesića Kotromanovića Freda matića koji su pjevali ustaške pjesme, Mesić veličao NDH tvrdeći da su hrvati dva puta pobjedili misleći i na NDH ova indexijada ne napada i prešućuje!!??, prešućuju i Dežulović i Ivančić??!! a Hasanbegovića koji se javno ispričao zbog mladenačke naivnosti i javno pred tv ekranima osudio ustaški režim, vidi vraga, njega napadaju i sotoniziraju. Zašto? Zato što on u isto vrijeme osuđuje i zločinački totalitarni komunistički režim i njegova stravična zla koja je počinio nakon "oslobođenja" dakle u miru. Mocart, probaj malo pogledati stvari iz drugog kuta iliti svaka kovanica ima krunu i broj- lice i naličje. Pozdrav...
Objavljeno:
Gordane za tvoju INFORMACIJU....Kako javlja Indexov reporter s terena, u Kninu se upravo odvija sramotni incident. Naime, IX. bojna maršira gradom i pritom urla "Za dom spremni!" i pjeva ustaške pjesme....Ovakvi bi u Njemačkoj bili odmah uhapšeni a znamo da je Njemačka bila fašistička zemlja....Ko je danas najveći borac i protivnik fašizma???...To je upravo Njemačka čiji su građani izvukli POUKE iz prošlosti....To sada očekujemo i od Hrvatske a posebno od Srbije
Objavljeno:
Gordane mislim da nisi shvatio....Uopšte ne sporim "Oluju" jer je to bila IZNUĐENA vojna akcija....Nakon "Oluje" nastala je BJEŽANIJA hrvatskih Srba koji TO svoje BJEŽANJE mogu zahvaliti KATASTROFALNOJ Srbijanskoj politici na čelu sa SANU....Tompson i slični sigurno nisu DOMOLJUBI....Tompson je tipični ustaša....Zlatko Hasanbegović isto tako...Nije sporno da je Srbija i njene SAO,MAO i slične tkz republike, NAJODGOVORNIJA za KRVOPROLIĆE i pomjeranje stanovništva sa svojih ognjišta od 1992-1995....
Objavljeno:
Mocart@ "da je sada na djelu buđenje USTAŠTVA u Hrvatskoj nije uopšte sporno." Gdje ti (vi) vidiš ustaše? Znadeš li ti što su ustaše? Porediš domoljublje i patriotizam sa ustaškim koljačima i zlotvorima. Misliš li ti da bi ustaška bratija ostavila koridor da 200 000 srba iziđe ili bi ih sve pobila. Tebi (vama)je ustašluk 763 osuđena zlikovca za paljenje i ubijanje civila u i nakon Oluje. Tebi je ustašluk otpor prema onima koji ne žele i ne vole Hrvatsku. Tebi su ustaše oni koji su protiv braka istospolaca, koji su protiv nastranih i liberalističkih udruga koji su živjeli na grbači svih nas? Ovu histeriju uspješno provode ostaci i žalitelji nekadašnjih vremena koji su umreženi i visokopozicionirani i dan danas i mediji koji su 90% u njihovim rukama. Mediji su čudo, ispiraju ljudima mozak i lažno i uporno izvrću i ponavljaju dok laž ne postane "istina". Koristim priliku da svim građanima Hrvatske i hrvatima diljem svijeta čestitam današnji dan, Dan Pobjede, ponosa i slave. Izražavam sućut svima koji su u Oluji pobijeni i protjerani i kojima je imovina zapaljena. Pored ovih osuđenih, još se vodi postupak protiv cca 400 osoba. Neka gore u paklu svi koji su ubijali civile, posebno što su to bili mahom starci. Pozdrav iz vrele ercegovine, gdje se danas slavi...
Objavljeno:
Riječ je o konkretnoj posljedici KATASTROFALNE Srbijanske politike koja je dovela do BJEŽANIJE 250.000 SRBA iz Hrvatske a da je sada na djelu buđenje USTAŠTVA u Hrvatskoj nije uopšte sporno....Činjenica je da se rat nije vodio u Srbiji, već je Srbija vodila ratove izvan svog teritorija a naročito KRVAV,BRUTALAN i GENOCIDAN rat Srbija je vodila u Bosni zajedno sa svojim satelitima Karadžićem i Mladićem....Prema tome ONI koji bi da se ĆERAJU i dalje u budućnosti neka OĆERAJU srbijanske lidere koji vode KATASTROFALNU politiku i dan danas....
Tex
Objavljeno:
@Mocart U Hrvatskoj su svoje otpevali? Pa ja neznam u kojoj ti hrvatskoj zivis ali ovi koji su nam pjevali 90 bogami pjevaju i sad, i to vrlo glasno. A vodjstvo srpsko 90 je bilo supa isto kao i vodjstvo hrvatsko i vodjstvo BiH. Ali et najlakse je s...ti Srbima da trebaju da se otrezne, ovde to dodje kao fuka uz cigaru..kad nemas sta pametnije ili kad bas moras malo skrenuti sa sebe, pljuc po Srbima i njihovo vlasti devedestih. Smoriste brate.
Objavljeno:
Tata ti si sigurno negde u NS ili BG u nekoj državnoj instituciji.A sigurno si iz Glamoča, Grahovava ili Drvara pun mi vas je sad se kurčite a utekli ste ko Babe. Zbog vas je i pao Knin.
Objavljeno:
@Tata, da si se 'ćerao' ikad, rekao bi 'Više nikad'. Kad se 'ćeralo' ti si vjerovatno to gledao samo na TV-u i to je tvoje iskustvo 'ćeranja' kao i tog zlog 'pesnika' bolesnog uma.
Objavljeno:
"Gordanu PORUKA : Vidiš li s KIM imaš posla kada POŠTUJEŠ Divosa i OVAKVE kao "TATA" koji bi da se nešto ĆERAJU i DALJE..." GORDANU TREBAJU SLICNI DA OPRAVDAJU VALIDACIJU ETNOKRATSKE FILOZOFIJE DRUSTVENE PODJELE, "NA MOJE, TVOJE, NJEGOVO". U OVOM SLUCAJU MONOPOL NAD KOCKARNICAMA JE STO BI REKAO ISTI UHLJUP "'RVSTSKI". NAJOBICNIJI SKUTORSKI PARAZIT.
Objavljeno:
Trebamo podsjetiti "TATU" kakvo je "junaštvo" pokazala Srbijanska vojska zajedno sa kvislinškom vojskom i policijom tkz republike šumske u Bosni nad nenaoružanim NESRBIMA....A što se tiče ovih 250.000 Hrvatskih Srba svi ONI trebaju zahvaliti KATASTROFALNOJ Srbijanskoj politici SANU i Slobodana Miloševića...Svi znamo da se rat nije vodio na teritoriji Srbije već na teritoriji Hrvatske a NAJKRVAVIJI AGRESIVNI rat Srbi su vodili u Bosni...To i ptice na grani znaju...A "TATI" poručujemo neka se ON i NJEMU slični ĆERAJU sa OPASNIM Srbijanskim liderima i njihovim satelitima u Bosni ( u Hrvatskoj su TAKVI svoje OTPJEVALI) kako se ovo SRPSKO zlo ne bi PONOVILO.....Gordanu PORUKA : Vidiš li s KIM imaš posla kada POŠTUJEŠ Divosa i OVAKVE kao "TATA" koji bi da se nešto ĆERAJU i DALJE...
Objavljeno:
@Tata, sta je, boli te istina.... samo nastavi da seres.
Objavljeno:
Oni zauzimaju Žepu, gdje nikad srpska noga nije kročila. To je muslimanska enklava stotinu godina. Odatle se tjera 40 hiljada izbjeglica, to je zaštićena zona UN-a - to se tolerira, ali kada se to isto uradi sa srpskim teritorijem, koji je također zaštićena zona, onda kažemo - to nije principijelno!
Objavljeno:
ko se igra s balvanima, i u jogurt puše
Objavljeno:
Oni , pokatoličeni Srbi, poznatiji kao " hrvati" ,slave najveću ujedno i jedinu vojničku pobedu u svojoj istoriji. Oni koji su u tome učestvovali potpuno su svesni da to što su pobedili nema nikakve veze sa vojnickom pobedom. Slave jer su celog života uskraćeni za priče o junaštvu,jednostavno nisu imali od koga da ih čuju. Očevi i dedovi su im uvek bili na strani gubitnika,kroz celu istoriju na pogrešnoj strani.Pobedu su izvojevali nad armijom traktora koje su vozili starci,žene i dečaci.Znaju oni to,ali treba pričati pokolenjima koja dolaze da je i narod "konjušara" koji je ponikao iz Austrougarskih štala nekada izvojevao vojničku pobedu makar ona bila izvojevana uz pomoć Nemačke, SAD i ko zna koga sve još.Narod koji ne zna za sramotu,narod koji je kroz celu istoriju svakog okupatora docekivao cvećem,narod koji je večito neko drugi oslobadjao. Taj narod danas slavi pobedu nad narodom koji ga je više puta kroz istoriju oslobadjao ropstva. Slave pobedu nad unucima onih koji su ih oslobadjali. Ne znam kako izgleda pucati na žene i decu niti cu znati.....narod "konjušara " zna. Ćeraćemo se još .... !!!
Objavljeno:
Za ne povjerovat, nije čudo da su srbi doživjeli to što jesu i da su činili to što jesu, pored ovakvog vodstva...
Objavljeno:
Citiram rečenicu tkz generala Branka Krge...."Glavni vanjski uvjet agresije Hrvatske na Republiku Srpsku Krajinu"....I to je NEKAKAV general koji kaže i ostane živ da je "Hrvatska izvršila agresiju na tkz republiku srpsku krajinu"....Ovo je TIPIČAN pokazatelj BOLESNOG SRPSKOG UMA.....Ima još ovakvih GLUPOSTI u tekstu ali dovoljno je ISTAĆI ovu JEDNU....BOLESNU SRPSKU GLUPOST
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.