<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dragan Bursać: Dodik poslao u kanalizaciju svoj SNSD!

URINIRANJE

Milorad Dodik je preko svog najstarijeg i najmudrijeg (valjda) savjetnika izvršio namjerno huligansko uriniranje po partiji, koja je izgleda, i njemu dozlogrdila.

18. august 2016, 12:00

 Jedan od najbližih Dodikovih savjetnika, Arijel Livne, sinoć je na Dodikovom RTRS-u izgovorio onu presudnu rečenicu, koja najjednostavnije sublimira svu političku istinu- Bez Dodika SNSD NE POSTOJI. 

Nije to nikakva novost. Ta, i partija se zove SNSD -Milorad Dodik, ali ovo je prvo zvanično priznanje koje je u roku od odmah u krolu akcentirao i narečeni RTRS. I nije bez neke stari Joda, Arijel Livne sa svojih 95 ljeta bio baš taj koji će urbi et orbi objaviti kako, eto bez Mile nema partije. 

Naprvo semantički, ovim aktom, nije se Dodik popišao po SNSD-u. Pišaju ljudi u nuždi, pa zakače i ono što neće. Nije niti zapišao SNSD. Kanisi familijarisi ili ti domaći psi zapišavaju teritoriju. Logično bi bilo da je Dodiku baš SNSD terotorija. Ali nije. Eto baš nije. 

Milorad Dodik je preko svog najstarijeg i najmudrijeg (valjda) savjetnika izvršio namjerno huligansko uriniranje po partiji, koja je izgleda, i njemu dozlogrdila. 

Odavno je SNSD pretvoren u imbecilno infantilno plutonijumsko jezgro gluposti, koje isijava samodovoljnim aparatčicima. Ne, nije to odbrana Miliradova. Naprotiv. Čovjek je, unervožen bob -stazom koja se zove REFERENDUM, odlučio niz vodu ili klozetsku šolju pustiti svu onu silni svjetinu od polupismenih idijota koji su u "Dodikovoj partiji" do tajkuna koji su ga prestali monetarno napajati. 

Trenutak je bio i više nego idealan. U zoru referendima koji je izblajhao bilo kakvu primisao o lokalnim izvorima, Milorad je odlučio preko Jode Livnea pustit zarad svoje sigurnosti i sreće SVE niz rijeku. I nesrećnog Igora Radojičića, koji se baš lijepo fotkao za budućeg gradonačelnika Banjaluke ponad Starčevice i svoje ocvale skribomanske ideologe koji su iz stadijuma Edvarda Kardelja  prešli u Vladimir Bakarič metuzaleme. 

-A, do đavola svi, nije mi do mene, a vas trebam PR-isati i mrsne pare lokalnim agencimama i krvopijama nekreativnim davati, pomislo je Dodik i bacio sve u WC šolju. 

Dabome, kao kulturan čovjek upotrijebio je Matu Đakivća da pusti vodu. Čisto da ruke ne prlja. 

Ima li to nekakvih realnih konsekvenci?

Osim što je apsolutni dobitnik u zapadnog Srblja prsaklicom zvanom referendum, čini se da je Dodik u Banjaluci stavio na vjetrometinu gore pomenutog Igora Radojičića. A, to se opet da nabosti na zaključak da tajkuni dižu ruke od SNSD-a, i da budžetlije i administrativci po sistemu "svi smo mi reformisti" planiraju izraditi istog tog Igora na izborima. 

A, to sve, opet znači da će možda, ali samo možda nakon dvije decenije NE-SNSD kandidat, Dragan Čavić sjesti u gradonačelničku fotelju. Dakako, to ima veze sa Čavićevim uticajem kao i sa lanjskim snijegom. 

S tim u vezi u vodokotlić emisiji "Telering" Joda Arijel Livne je rekao kako je Čavić njegov  prijatelj i izrazio žeju da se ova dva velikaša izmire.  Misleći na Čavu i Milu. 

Da li je to zeleno svjetlo za Čavća, pokazaće lokalni izbori. Mudrijoj glavi i oštrijem oku zumira se teorija po kojoj Čavić treba podržati Dodikov rferendum o Danu Republike i eto mu fotelje. 

Još mudrijoj glavi ostaje da zapazi kako je Dodik i konačno postao Trocki u svojoj partiji, ali sa Staljinovim ingerencijama. Nešto o tome je i Arijel Livne u svojim alchajmerovšrinama ubo. 

Tek, u nakovnju između nadrkanog Bajdena, nezainteresovanog Putina, hejtera Vučića i dalekog rođaka Mile Đukanovića, Milorad Dodik se odlučio na žrtvovanje čitve partije, sve sa ubogim članstvom. Ako ćemo objektivno i nije to neka šteta, niti za Dodika, niti za ostatak Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. 

Kako neko reče u sistemu lišajeva i gljiva , dakle u klasičnij simbiozi, na aktu ispišavanja, jednio se Miloradu do zemlje može pokloniti i nakloniti Bakir Izetbegović. 

Obojica, nošeni erdoganovskim ludilom mogu za sebe reći-Partija to sam ja!

Na koncu konaca, zna li neko bez upotrebe pretraživača, kako se uopšte zove Erdoganova partija?  

U istom pepelu neznanja i propalih partijskih investicija na groblju kvazidemokratije, završiće za koju godinu SNSD i SDA. 

Po njima se ništa neće zvati. 

E, vidjećemo šta će od Dodika ostati poslije ovog ceremonijalnog komemorativnog uriniranja po svojo partiji. 

Nikog ne treba žaliti, ponajmanje Milorada Dodika, ali čini se da će proći bolje od svih onih političkih autista i infantila koji su davali po hiljadu maraka da budu članovi ispišanog SNSD-a, a sada ne mogu pozajmiti niti stojanku majku da se ispišu. Da ne kažem ispišaju. 

Dragan Bursać je novinar i kolumnista BUKA portala. Možete ga naći na Twitteru@dijalekticar