<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjalučki studentski film proglašen za najbolji na Sarajevo film festivalu!

SFF

"Oj, Krajino", autorsko djelo Saše Karanovića, proglašen je za najbolji studentski film na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu.

22. august 2016, 12:00

Inače, studentski program BH Film Festivala postao je najvažnija platforma za promociju studentskih filmova bh. filmskih škola i prostor koji okuplja studente sa sve četiri bh. filmske škole (Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, Akademija umjetnosti u Banjaluci, Fakultet dramskih i filmskih umjetnosti u Bijeljini i Sarajevo Film Academy / Film.Factory), te na taj način otvara mogućnosti za profesionalna poznanstva i buduće saradnje.

Članovi žirija koji je odlučio o nagradi bili su glumica Alena Džebo, producent Alem Babić, te direktor fotografije Antoni Ćorić.

Radnja filma:



Jovan je dobar čovjek i dobar radnik. I kao svaki dobar čovjek i dobar radnik, Jovan je izrabljivan. Naknon petnaest godina neprijavljenog rada u fabrici došao je i dan kada će Jovan dobiti stalni ugovor, punu platu, penziono i zdravstveno osiguranje. Kolege susrećne zbog njega. Žena i sin su mu napravili svečan doček.Kada se tog jutra u fabrici pojavi novi radni kolega Todor, Jovan zna da će to ipak biti dan ko i svaki drugi.


Saša Karanović rođen je u Sarajevu 1989. godine. Djetinjstvo je proveo u Srbiji. Živi u Banja Luci, gdje studira filmsku režiju na Akademiji umjetnosti.

Bravo za cijelu ekipu!