<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ranjeni doktor je puzao, a on ga je dokrajčio hicem u leđa

Slovenija

Napadač iz Izole imao je popis ljudi koje je želio ubiti

23. august 2016, 12:00

Doktor koji je bio teško ranjen u napadu neimenovanog napadača u bolnici u Izoli preminuo je u ponedjeljak navečer, te postao treća žrtva tog incidenta, nakon policajca koji je ubijen na licu mjesta te napadača kojeg je ubila policija, javili su slovenski mediji.

Podsjetimo, naoružani napadač ušao je oko 15 sati u bolnicu u Izoli i otvorio vatru. Ubio je policajca, a doktor i drugi policajac bili su teško ranjeni. doktor je preminuo tijekom večeri, a policajac je prevezen u bolnicu u Ljubljani gdje je operisan i trenutno je izvan životne opasnosti.

Napadača je nakon incidenta ubila policija.

Očevici kažu da je napadač u bolnicu došao s popisom doktora koje je želio ubiti. U tijeku je istraga, a najavljuje se da će se u zemlji pooštriti sigurnost i policajaca i zdravstvenog osoblja.

Napadač je 70-godišnjak

Prema informacijama slovenskih medija, napadač je 70-godišnjak iz mjesta Sveti Anton u okolici Kopra, a policiji je otprije poznat po dvostrukoj pljački pošte.

Svjedoci kažu da je doktora upucao u prsni koš. doktor je pao na pod i pokušao otpuzati, no ubojica je zatim ispalio još jedan hitac u njegova leđa.

U trenutku pucnjave u bolnici se slučajno zatekao i jedan uniformirani prometni policajac, koji je odmah ispalio nekoliko metaka ne bi li pokušao spriječiti ubojicu, ali ovaj ga je upucao u prsni koš. Policajac je preminuo na mjestu.

Krvnik je zatim mirno išetao iz bolnice i sjeo na klupu. Sam je ondje proveo pet minuta, sjedio je posve mirno.

Kad mu se približio 46-godišnji prometni policajac, napadač je zapucao prema njemu i teško ga ozlijedio. Uslijedila je razmjena vatre u kojoj je poginuo i ubojica.

Kako javljaju slovenski mediji, napadač je navodno bio iskusan i prilično precizan strijelac. Bio je i u rezervnom sastavu policije, ali oružje kojim je počinio zločin nije bilo prijavljeno i nije imalo veze s policijom.