<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Najlakši i najbrži lijek za mamurluk po receptu najboljeg kuvara na svijetu

Svi smo mi pomalo pijandure. I do sad smo vam nudili hrpu jestivih i pijućih načina da se izborite sa činjenicom da je subota ujutru a osećate se kao ogromna gomila đubreta od mamurluka - primeri bi bili savršen francuski tost sendvič Croque-Madame, najbolji sendvič za doručak i Bladi Meri sa dovoljno celera da se nahrani omanje selo — nekad vam je potrebno nešto industrijski jako. Nešto što je osmislio i isprobao pravi genije.

23. august 2016, 12:00

Ako znate ponešto o hrani, poznato vam je i ime Fergusa Hendersona. Slučajno je i jedan od najboljih kuvara na celom svetu i, kao i mnogi u kulinarstvu, bilo amateri, bilo profesionalci,on obožava da popije i danju i noću. Ali za razliku od vas i nas, on svakako zna šta piće može da uradi vašem ranjivom i nežnom biću i telu.

To nešto specijalno što nam Henderson nudi je amaro pomalo čudnog ukusa, poznatiji kao Fernet-Branca, omiljen liker kuvara širom sveta već decenijama zbog fantastičnog ukusa mešavine travki i umirujućeg efekta na vaše unutrašnje organe kada pojedete previše. Ali Henderson tvrdi da je ovaj liker i ključna stavka najboljeg leka protiv mamurluka.

Sledi recept doktora Hendersona. Fergus je recept naučio od oca, tako da možete da budete sigurni da se koristi već duže vreme. Jeste li spremni da se bolje osećate? Pomešajte sledeće sastojke: Fernet, liker od nane i led. I, kako upozorava Henderson, ne dozvolite da vas odbija boja u čaši.

Dakle, čaša nečeg zelenog, mirišljavog poput prodavnice začina i malo gorkastog ukusa. Za ovim magičnim lekom protiv mamurluka žudeli ste već toliko jadnih jutara posle provoda. I verujte kuvaru Hendersonu. Ipak je on doktor, majku mu.

vice.com