<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Meč protiv Estonije možda izgleda lagan, ali ne smijemo upasti u zamku

Mehmed Baždarević

Selektor nogometne reprezetnacije BiH Mehmed Baždarević upozorio je na težinu utakmice protiv selekcije Estonije, nakon što je objavio spisak igrača na koje računa za početak kvalifiakcionog ciklusa za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

26. august 2016, 12:00

BiH će 6. septembra na ''Bilinom polju'' u Zenici igrati prvi meč grupe H protiv reprezentacije Estonije, a Baždarević upozorava da su Estonici kvalitetna selekcija koja igra brz i agresivan nogomet i može stvoriti probleme svakom protivniku.

''Estonija je kvalitetan tim i sigurno je da neće biti laka utakmica. Za nas je najvažnije da utakmicu odradimo profesionalno i odgovorno, te da naš prvi korak u kvalifikacijama bude čvrst i snažan. Morat ćemo biti spremni za veliku borbu'' - rekao je Baždarević na današnjoj konferenciji za medije. 

Baždarević je za pripreme pozvao tri golmana i 23 igrača, među kojima se nalaze i četiri ''rezerve'', a nekoliko igrača je pod znakom upitnika zbog povreda. Tino Sven Sušić nije dobio poziv jer je propustio posljednjih pet prijateljskih mečeva reprezentacije, ali selektor će računati na njegove usluge u budućnosti. 

'' Ovo je najbolji izbor igrača za utakmicu protiv Estonije. Taj meć možda izgleda lagan, ali ne smijemo upasti u bilo kakvu zamku. Svi znamo koliko je bitno startati kvalifikacije pobjedom i dobrom igrom. Morat ćemo ih nadtrčati i biti izuzetno borbeni. Pritisak je prisutan, ali to je normalno i to je nešto što nas samo treba još više motivisati'' - objasnio je Baždarević.

Dodao je da će trener golamana reprezentacije biti odabran nakon utakmice protiv Estonije, dok će tu funkciju za meč s Estonijom obavljati neko ko već radi u reprezentativnim selekcijama BiH.