<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

NJEGA POLICIJA TRAŽI U BLOKU 45: Ovo je opis čovjeka koji je digao Beograd na noge

Beograd

Potraga za naoružanim muškarcem koji je sinoć automobilom jurio i nasumično pucao po Novom Beogradu, a potom se sakrio u soliter u Bloku 45, nastavljena je i jutros.

26. august 2016, 12:00

Zgrada u Juriija Gagarina 241, koja broji 14 spratova i 90 stanova, od jutros je potpuno opkoljena jakim policijskim snagama, koje uz spiskove stanara pomno prate ko ulazi i izlazi iz zgrade.

Policija je jutros od stanara dobila i pomoć u vidu snimka sa nadzorne kamere na kojem se delimično vidi kako izgleda muškarac za kojim policija traga, ali kada je stanarima pokazana njegova fotografija niko ga nije prepoznao.

Prema rečima stanara, kojima je policija pokazala fotografiju, riječ je o proćelavom muškarcu u tridesetim godinama sa naočarima za sunce

Neki od stanara vjeruju da se "krije na 11. spratu", kao i da postoji mogućnost da je "nekog uzeo za taoca". Zvanične potvrde ni za jednu od ove dvije informacije nema.

Policija legitimiše svakog ko ulazi i izlazi iz zgrade, a neki koji su želeli da uđu vraćeni su.


Tokom noći je bio blokiran ulaz u zgradu a sada se dozvoljava stanarima ulaz i izlaz uz strogu kontrolu.

Na licu mjesta su specijalne jedinice MUP-a, javlja reporter RTS-a.

Muškarac koji je vozio crni automobil marke BMW u četvrtak nešto poslije 20 sati počeo je da puca nasumično iz vozila i automobilom udarao u druge automobile u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, oštetivši najmanje još četiri vozila.

Posle pucnjave, osumnjičeni je pobjegao dalje Ulicom Jurija Gagarina, ali mu je kod broja 213 otpao točak na vozilu, pa je nastavio da trči i naoružan uletio u soliter u Ulici Jurija Gagarina 241.

Kako je sinoć javio Tanjugov izveštač sa lica mjesta, policijske snage opkolile su cijeli Blok 45 na Novom Beogradu, kao i soliter u kojem se krije napadač.