<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Rakija Viljamovka dobila zlatnu medalju na Gradačačkom sajmu

Gradačac

Na 43. međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije, koji se ovih dana održava u Gradačcu, jučer su dodijeljene medalje za kvalitet proizvoda.

26. august 2016, 12:00

Stručni žiri kojim je predsjedavaoPredrag Vukosavljević sa Poljoprivrednog fakulteta Zemun dodijelio je i tri posebna priznanja za kvalitet ocijenjenih rakija, likera i jakih alkoholnih pića.

Veliku zlatnu medalju sajma (Rakija sajma), dobila je rakija Viljamovka (Rare&Pure), Boutique Destilery Nadarević iz Tuzle.

Pored ovog priznanja, Nadarević je na stručnom ocjenjivanju uzoraka koje je pod okriljem Sajma vršeno u Poljoprivrednom gazdinstvu i destileriji “Krušik”, dobio još tri Zlatne medalje za svoje rakije i to za Viljamovku, Šljivovicu i Staru šljivovicu, dok je Grapa Žilavka osvojila srebreno odličje.

Vlasnik Boutique Destilery, Fikret Nadarević je istakao da su nagrade samo potvrda onoga što oni rade već godinama, a to je da prave moderne rakije ili rakije novog doba.

Iza njih je desetogodišnje iskustvo i vrhunsko poznavanje vina, koje su pretočili u proizvodnju rakija, što je novina na ovim prostorima.