<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Šerovali ste slike kažnjavanja žena u burkiniju? Mogli biste imati problem!

Prijetnje tužbama

Korisnici FB koji su dijelili slike, mogli bi se naći u problemu

26. august 2016, 12:00

Francuski političar prijeti pravnom akcijom protiv društvenih mreža koje su dijelile fotografije koje prikazuju kako naoružana francuska policija kažnjava ženu koja na plaži u Nici nosi hidžab, odnosno tjera je da isti skine sa sebe, piše britanski Independent.

Christian Estrosti, predsjednik provincije Provence-Alpes-Côte d'Azur, regije u kojoj su zabranjeni kupaći kostimi koji pokrivaju cijelo tijelo, rekao je da su službene žalbe poslane i to zbog distribucije fotografija policijskih dužnosnika. Dodao je kako su policajci "samo radili svoj posao".

Fotografije incidenta u kojemu su se barem četiri naoružana policajca suočila sa ženom na plaži, kaznili je i natjerali da skine svoju odjeću, na punoj plaži i pred njezinom djecom, "raspalile" su društvene medije.

Drugi video koji je cirkulirao prikazivao je ženu koju je policajac tjerao da izađe iz vode iako je nosila hidžab, a ne burkini.

Mnogi su rekli da je zabrana burkinija čin islamofobije i napad na slobodu izražavanja.

Estrosti je na to odgovorio: "Osuđujem ono što djeluje kao manipulacija koja potkopava lokalnu policiju i stavlja policajce u opasnost".

"Već smo napisali tužbe protiv onih koji šire fotografije policijskih dužnosnika i onih koji im prijete preko društvenih mreža", dodao je.