<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Žena hrabrost: Bila je na ivici smrti ali nije se predala

Kler Braun bila je šest meseci u komi i malo je falilo da je lekari isključe sa mašine za održavanje u životu.

26. august 2016, 12:00

 Ova hrabra 32-godišnja mama, koja je izgubila obe noge zbog teškog oblika meningitisa, postala je uspešan model.

Kada je imala 17 godina Kler umalo nije umrla pošto je šest meseci bila u komi zbog smrtonosne infekcije.

Mislila je da ima samo kijavicu i da će simptome gripa koje je imala moći sama da izleči. Nekoliko dana kasnije Kler se samo srušila kod prijatelja i provela je narednih pola godine u komi.

Njena porodica nije znala hoće li uspeti da se izvuče, a doktori su bili spremni da je skinu sa aparata koji su je održavali u životu. Međutim, baš kada je ponestajalo vere u njen oporavak, zenice su počele neznatno da joj se šire i porodica je dobila barem tračak nade.

Iz kome se probudila u septembru 2001. godine, ali su lekari morali da joj amputiraju obe noge kako bi joj spasili život.

U proteklih 15 godina se borila sa meningitisom, a uporedo je morala da nauči da kroz život korača bez nogu. Sada, Kler je naučila da živi sa bolešću i postala je model.

– Imala sam simptome gripa i nisam im pridavala puno pažnje. Nekoliko dana posle toga sam pala kod prijatelja u kući i posle toga se sećam malo stvari. Lekari su rekli da verovatno imam neku vrstu virusne infekcije i od tada su se stvari brzo komplikovale – rekla je Kler iz Čičestera, gradića na jugu Engleske.

Tri dana kasnije upala je u komu i iz nje se nije budila šest meseci. Uprkos tome što su joj amputirali noge, ona je počela polako ali sigurno da dolazi sebi.

Bila je odlučna da strašno iskustvo kroz koje je prošla pretvori u nešto pozitivno. Sada radi kao model.

– Kada vam telo nije kompletno, uvek mislite da ne izgledate lepo. Sada imam puno samopouzdanja i drago mi je zbog toga – rekla je hrabra Kler.