<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Četiri tajne srećnih parova

Evo šta je zajedničko parovima koji su u srećnim vezama.

27. august 2016, 12:00

Otkako je sveta i veka, ljudi pokušavaju da dokuče u čemu je tajna onih koji pronađu srodnu dušu, a onda žive srećno - zauvek. Tim pitanjem bavili su se i psiholozi, sa manje ili više uspeha, a evo šta kaže nauka, šta srećni parovi imaju zajedničko:
Vode ljubav.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Koloradu pokazalo je da parovi koji vode ljubav najmanje dva ili tri puta mesečno svoju vezu opisuju kao srećniju od onih koji ređe uživaju u seksu.

Ali, nije sve u seksu, naravno.

Prvo su bili prijatelji, a onda ljubavnici.

I, uglavnom je tako, srećne veze počivaju na čvrstim, stabilnim temeljima prijateljstva i poštovanja, a onda i ljubavi.

Nemaju decu.

Ovo je tužna realnost, ali se prilično često dešava: ako se osvrnete oko sebe, sigurno imate bar jedan primer iz bliže ili dalje okoline, znate - delovali su kao super par, imali ste utisak da su stvoreni jedno za drugo, onda dođu deca, i svakodnevica ih uguši. I onda se ili rastanu, ili životare jedno uz drugo u ime nekadašnje ljubavi.

Imaju sličan odnos prema alkoholu.

Parovi koji imaju sličan odnos prema alkoholu, bilo da ga ne konzumiraju uopšte, bilo da umeju zajedno da uživaju u njemu, umereno i u odgovarajućim trenucima imaju veće šanse da ostanu zajedno od onih kod kojih se pristup ovom pitanju drastično razlikuje.