<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kako ispeći picu bez rerne?

Tiganj s poklopcem odlično zadržava i raspoređuje toplotu, zbog čega je pica fina i hrskava. S kupljenim testom, priprema pice traje samo 15 minuta, a priprema je vrlo jednostavna.

27. august 2016, 12:00

Sastojci za picu prečnika 36 cm:


- 300 g testa za picu 

- 120 g šunke u foliji 

- 180 g rendanog sira 

- 5 kašika kečapa 

- origano 

Testo za picu: 300 g oštrog pšeničnog brašna, oko 160 ml mlake vode, 20 g svežeg kvasca, pola kašičice šećera, pola kašike soli 

Priprema: U oštro brašno dodajte šećer, so i sveži kvasac. Mesite rukama dodajući mlaku vodu. Kako vam se testo ne bi lepilo za ruke, po potrebi dodajte još malo brašna. Ostavite testo pokriveno da miruje sat vremena kako bi se udvostručila njegova zapremina. 

Razvijte testo na odnos tiganja u kojem ćete peći picu. Zagrejte ga i lagano nauljite, pa stavite testo. Pecite testo na jačoj vatri nekoliko minuta, pa ga okrenite. Smanjite vatru i na testo rasporedite kečap i željene začine, šunku i sir. Poklopite tiganj i pecite picu na umereno jakoj vatri oko 5 minuta. Gotova je kad se sir istopi. Izvadite je iz tiganja i poslužite dok je vruća. Naravno, osim osnovnih sastojaka mogu se dodati pečurke, luk, paprika i/ili drugi prilozi po volji. 

Sličnu varijantu recepta možete videti na priloženom video-snimku: