<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pacijenti o zgradi banjalučke Hirurgije: Kao zona sumraka (FOTO)

Uslovi u staroj zgradi banjalučke Hirurgije toliko su loši da građane obliva hladan znoj kada znaju da moraju posjetiti ovu zdravstvenu ustanovu, piše EuroBlic.

27. august 2016, 12:00

Godinama se već pacijenti žale da je na Hirurgiji stanje katastrofalno, zidovi se obrušavaju, sobe su neuslovne, kreveti stari i u raspadnom stanju.

2

Najave da će ova ustanova u dogledno vrijeme biti preseljena u novu zgradu Univerzitetskog kliničkog centra na Paprikovcu građanima ne znači mnogo kada i dalje za rendgensko snimanje čekaju u oronulim, mračnim i neokrečenim hodnicima.

Slike i priče pacijenata koji su ležali na Hirurgiji graniče se sa hororom, a neke od asocijacija na ovu ustanovu su i fekalije koje plivaju po odjeljenju, loše grijanje, česti nestanci vode i struje.

3

Ko tamo nije boravio ne može ni naslutiti kako to sve užasno izgleda, kao iz zone sumraka. Sve je trošno i smrdljivo i najmanje podsjeća na bolnicu i mjesto gdje se pruža njega – ispričao je šezdesetogodišnji Miloš B.

Karakteristično je i to što na Hirurgiji leže neki od najtežih bolesnika, koji moraju biti u sterilnim prostorijama, jer su, dok traje oporavak, po njih pogubne čak i najmanje bakterijske infekcije.

4

Na sve su ogorčeni i zaposleni koji svakodnevno rade u takvim uslovima, zbog čega je već nekoliko medicinara ove godine otišlo u inostranstvo u potrazi za boljim poslom.

U staroj zgradi Hirurgije smještene su klinike za urologiju, traumatologiju, opštu, abdominalnu, torakalnu, vaskularnu i plastičnu hirurgiju, neurohirurgiju.

Čak 50 odsto od ukupnog broja pacijenata u Kliničkom centru, odnosno njih 600, boravi na raznim odjeljenjima hirurgije, javlja EuroBlic.