<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Putinov lični neprijatelj pronađen mrtav za rođendan

Ruski novinar Alexander Shchetinin poznat po kritikama na račun Vladimira Putina pronađen je mrtav u svom stanu u Kievu sa prostrijelnom ranom na glavi.

29. august 2016, 12:00

 On je osnivač Novy Region (Nova regija) novinske agencije, a u beživotnom stanju pronašli su ga prijatelji - koji su htjeli da ga posjete za njegov rođendan.

Glasnogovornik kijevske policije je kazao da je slučaj prijavljen u nedjelju, u ponoć, a vjeruje se da je Schetinin umro između 20 i 21 sat uveče.

Inicijalno, sumnja se na samoubistvo, budući da je u blizini tijela pronađen pištolj, a vrata stana su bila zaključana.

U zvaničnom izvještaju se navodi da je Alexander sjedio na fotelji, a pištolj je pronađen odmah pored njega, a u istom tekstu stoji kako je on navodno poslao e-mail jednoj od bliskih osoba - u kojem je stajalo da će sebi oduzeti život.

Shchetinin je po rođenju Rus, ali se tog državljanstva odrekao, te je postao državljanin Ukrajine, a tokom svoje karijere - Putinu se obraćao kao prema svom "ličnom neprijatelju".

Independent piše da će ukrajinska policija nastaviti da radi na ovom slučaju, te da će istražiti sve okolnosti oko smrti Alexandera Shchetinina.