<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Traže se sankcije za igrače i stručni štab KS BiH zbog bančenja u kafani

Košarka

Sve se ovo dešava samo dva dana pred utakmicu protiv Rusije u gostima, prvu i najvažniju u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstv

29. august 2016, 12:00

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dubravko Barbarić u razgovoru za N1 prokomentarisao je video koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama, a na kojem su reprezentativci BiH i dio stručnog štaba slavili, pjevali i konzumirali alkohol.

Sve ovo dešava se samo dva dana pred utakmicu protiv Rusije u gostima, prvu i najvažniju u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Barbarić tvrdi da će na Upravnom odboru Saveza pokrenuti disciplinski postupak za igrače koji su učestvovali u slavlju rođendana Jusufa Nurkića, a od selektora Damira Mulaomerovića tražiti zvanično objašnjenje jer se na videu pojavljuju i određeni članovi stručnog štaba.

"Onima koji su učestvovali u ovome ostavljam na dušu da li da se stide ili ne. Kao navijač košarkaške reprezentacije BiH izuzetno sam razočaran", kazao je Barbarić za N1.

Međutim, naš sagovornik tvrdi da je objava ovog snimka ovako blizu pred meč sa Rusijom u najmanju ruku sumnjiva i vjerovatno zlonamjerna.

"Naši košarkaši će svoje umijeće pokazati na terenu, ali određeni mediji kako vidim već su ih otpisali", kazao je Barbarić.