<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik i Izetbegović se vrijeđaju u svrhu izbora

Dragan Čavić

Predstavnici opozicije u RS održali su press konferenciju na kojoj su predstavnici stranaka iz koalicije Savez za promjene iskazali jednoglasnu podršku Draganu Čaviću kao kandidatu za gradonačelnika Banjaluke.

29. august 2016, 12:00

Dragan Čavić je u svom obraćanju istakao da će po svaku cijenu podržati održavanje referenduma u RS-u.

"Ovaj referendum će se održati. Ni ja, ni NDP ne bi podržavali referendum da nije legitiman i svrsi shodan. Većina članova kolegija NSRS se složila da referendum ne treba održati prije izbora, ali nažalost zbog Milorada Dodika, taj datum je bio datum od kojeg nisu odustali. Nama je više stalo do referenduma, pa ćemo nekako istrpiti i Miloradove pokušaje da zloupotrijebi referendum u izborne svrhe".

Također, Čavić je poručio da je referendum tema kojom se ni Vijeće za implementaciju mira, niti međunarodna zajednica trebaju baviti.

"PIC i međunarodna zajednica se ne trebaju baviti ovome, mi smo referendum podržali da bi se održao. Mi nećemo dustati, samo oni mogu da odustanu. Ako Dodik odustane od referenduma, onda treba dati ostavku",kazao je.

Čavić je na kraju obraćanja kazao da je mnogo toga dogovoreno na relaciji SDA - SNSD u Istočnom Sarajevu.

"Imam osjećaj da je mnogo toga dogovoreno na relaciji SDA - SNSD na sastanku u Istočnom Sarajevu i mislim da je jedan od tih dogovora i ove otrovne strijele koje se upućuju između Izetbegovića i Dodika. To je po meni dogovor koji treba da bude u svrhu izbornih rezultata i SDA i SNSD-a", smatra Čavić.