<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mari: Biću na vrhunskom nivou još tri, maksimum četiri godine

Britanski teniser, Endi Mari, rekao je da će pokušati da iskoristi svaku šansu za uspeh, počevši od predstojećeg grend slem turnira, Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku.

29. august 2016, 12:00

Mari je prošle nedelje u finalu Mastersa u Sinsinatiju izgubio od Marina Čilića iz Hrvatske i prekinuo niz od 22 pobede. Drugi teniser sveta je tokom tog niza osvojio Vimbldon i odbranio zlatnu olimpijsku medalju u Rio de Žaneiru.
On je do sada osvojio tri grend slem turnira, od kojih je prvi osvojio upravo u Njujorku 2012. godine, kada je u finalu pobedio Novaka Đokovića posle pet setova.

Srpski as je prethodnih nedelja imao problema sa zglobom leve ruke, a Švajcarac Rodžer Federer neće igrati na US Openu zbog povrede.

“Imam 29 godina i mislim da ću, ako budem imao sreće, moći da igram na ovako visokom nivou još tri, maksimum četiri godine. To nije lako. Nadam se da ću ovako igrati i kada napunim 38 godina, ali to nije verovatno. To ću iskoristiti na pozitivan način, znajući da moram da iskoristim svaku priliku koja se ukaže. Radi se o drugačijem mentalitetu od onog kada ste mlađi i kada mislite da imate više vremena”, ocenio je Mari.

On će u prvom kolu US Opena, koji počinje danas, igrati protiv 82. igrača sveta Lukaša Rosola iz Češke.

Branilac titule, prvi teniser sveta Novak Đoković igraće u prvom kolu protiv Jiržija Janoviča iz Poljske, dok će Španac Rafael Nadal igrati protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana.