<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Milica Marković objasnila zašto se Bošnjaci trebaju plašiti: Mislila sam na potencijalne teroriste

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Milica Marković danas je imala oštro obraćanje koje su neki poslanici okarakterisala kao prijetnju. Marković je rekla kako se vježbe koju su izveli MUP-ovi Srbije i RS-a trebaju plašiti Bošnjaci jer su pokazali snagu.

30. august 2016, 12:00

 U izjavi za Klix.ba Marković demantuje navode kazavši da su njenu izjavu tako shvatili oni koji su pokušali napraviti od sjednice spektakl i ponijeli se neprofesionalno.

"Došli smo da završimo sjednicu po utvrđenom dnevnom redu. Oni su pokušali napraviti veći problem i dodatno uzurpirati uznemirenu javnost, ali nisu uspjeli u tome. Kazala sam da kada spominju taj strah od vježbe moraju uzeti u obzir i da se Srbi plaše nakon napada na Aleksandra Vučića u Srebrenici. Plaše se i Srbi u Federaciji", kazala je Marković.

Istakla je da nije mislila na čestite Bošnjake koji rade svoj posao već na potencijalne teroriste.

"Njima je poruka da se trebaju plašiti ove vježbe jer je izvedena da se pokaže spremnost za borbu protiv potencijalnih terorista", rekla je Marković.

Podsjetimo, poslanici Kluba SDP-a u Predstavničkom domu PSBiH napustili su sjednicu jer na dnevni red nije uvrštena rasprava o referendumu u RS-u. U razgovoru za Klix.ba Denis Bećirović je rekao kako je već treći put traži da se "raspisivanje antidejtonskog referenduma u RS-u" nađe na dnevnom redu i da PSBiH raspravlja o referendumu koji, kako je rekao, urušava kompletan Dejtonski mirovni sporazum i mir u BiH.

"Nažalost, poslanici RS-a su zloupotrijebili entitetsko glasanje i prijedlog nije uvršten. Današnju sjednicu sam napustio zbog grube i do sada nezapamćene prijetnje poslanika SNSD-a upućene građanima BiH i državi BiH, zloupotrebe entitetskog glasanja i zbog toga što prvi put od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma imamo situacija da jedan entitet ne verbalno već institucionalno ruši Dejtonski sporazum", rekao je Bećirović za Klix.ba.