<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ivancov: Rusija ne podržava zajednički tekst PIC-a

Ambasadori zemalja članica Vijeća za implementaciju mira (PIC) održali su u Sarajevu sastanak na kojem su raspravljali o referendumu o Danu Republike Srpske.

30. august 2016, 12:00

Sjednicu je prvi napustio ambasador Rusije, Petar Ivancov koji se obratio medijima i kazao da je Rusija izdvojila svoje mišljenje o tekstu zajedničke izjave ambasadora PIC-a.

"Mislim da Ustavni sud bi trebao biti malo više pažljiv prema Zakonu i prema aktuelnoj situaciji u BiH. Nećemo se miješati u odluke Ustanvog suda. Neću ja pričati precizno o tom tekstu i sami ćete vidjeti taj tekst. Kad se pojavi tekst, spreman sam da dajem dodatne komentare", kazao je Ivancov.

Dodao je da nije čuo ništa o korištenju "bonskih ovlasti".

"Nisam čuo ništa o korištenju Bonskih ovlasti".

Nakon Ivancova, u program N1 televizije je javio reporter Boris Brezo koji je kazao da je Rusija izdvojila mišljenje kada je riječ o referendumu.

"Rusija je izdvojila mišljenje kada je riječ o održavanju referenduma. Rusija ne podržava tekst zajedničke izjave. Nijedna druga zemlja nije bila protiv usaglašenog teksta osim Rusija", istakao je Brezo.