<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Velika promjena: Liga šampiona se neće igrati od 20:45 sati

LIGA PRVAKA od sezone 2018/19 neće se igrati u terminu u kojem se igra godinama - od 20.45 sati.

30. august 2016, 12:00

Naime, UEFA želi zaraditi dodatni novac od televizijskih prava, a to će napraviti tako što će utakmice podijeliti u dva termina - 19.00 i 21.00 sati, kao što je slučaj u Europskoj ligi, tvrdi njemački Bild pozivajući se na izvore iz krovne europske nogometne organizacije.

UEFA zasad nije potvrdila još jednu u nizu promjena u najjačem europskom klupskom natjecanju, ali niti demantirala. Tek je poručila kako će biti tema na jednom od sljedećih sastanaka Izvršnog odbora.

UEFA pomogla "bogatašima"

Podsjetimo, UEFA je u petak predstavila reforme u Ligi prvaka kojima je prihvatila kompromisno rješenje s najbogatijim europskim klubovima kako bi spriječila njihovo udruživanje u novu europsku superligu.

Real Madrid, Barcelona, Bayern, Juventus, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City i PSG su glavni zagovornici inicijative o Superligi koja bi brojala 16 ili 24 kluba. Jasno je da bi se u tu ligu slio i sav novac od marketinga i tv-prava koja je dosad ubirala UEFA. Europska federacija i "bogataši" zato su postigli kompromis oko nove reformirane Lige prvaka.

Tako će četiri vodeće europske nogometne lige na UEFA-inoj ljestvici - španjolska, njemačka, engleska i talijanska - imat će zajamčena četiri mjesta u grupnoj fazi natjecanja Lige prvaka od sezone 2018/19.