<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Političari iz RS u četvrtak na postrojavanju kod Nikolića i Vučića

Beograd se (ne)miješa

Sastanak predsjednika Republike Srbije i premijera Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, koji je počeo sinoć oko 20.30 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika u Beogradu, završen je poslije dva sata, javljaju srbijanski mediji.

31. august 2016, 12:00

Za četvrtak je dogovoren susret Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića sa političarima iz manjeg bh. entiteta. 

Zaključke sastanka novinarima je saopćio šef srbijanske diplomatije Ivica Dačić, koji je uz ministra MUP-a Nebojšu Stefanovića prisustvovao razgovoru.

Dačić je, u izjavi novinarima, rekao da je Nikolić pozvao Vučića na konsultacije povodom situacije u regionu, to jest "povodom određenih odluka koje se tiču BiH, i Republike Srpske".

"Sastanku su se kasnije pridružile ličnosti državnog rukovodstva, detaljno je analizirana situacija koja se tiče bezbjednosti i regionalne stabilnosti. Razmatrano je o našim vitalnim nacionalnim i državnim interesima.

Dogovorene su, preduzimat će se i preduzimaju se mjere na zaštiti naših interesa. Građani Srbije mogu da budu spokojni i da znaju da neće biti ugrožena bezbjednost i stabilnost naše zemlje, a nadam se i u regionu", rekao je Dačić.

Dodao je da je na sjednici usaglašeno da se održi sastanak Nikolića i Vučića sa političarima iz RS na kojima će se razmotriti aktuelna situacija i eventualno dalji koraci.

"Želim da ponovim da smo mi zainteresovani i da je od interesa za sve da se sačuva bezbjednost i stabilnost u regionu", poručio je Dačić.