<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ratom razorena zemlja se reklamira kao turistički raj!

&#39;Syria, Always Beatiful&#39;

Već pet godina u Siriji bjesni krvavi građanski rat, dok džihadisti Islamske države sustavno pustoše, razaraju, porobljavaju i rastjeruju stanovništvo te zemlje.

31. august 2016, 12:00

Tu su i razne pobunjeničke grupe koje ne pomažu situaciji, no bez obzira što svijet svakodnevno obilaze slike mnoštva ubijenih i povrijeđenih civila, Sirija se reklamira kao turistički raj te poziva turiste da dođu ljetovati na njihove zlatne pješčane plaže.


Sirijisko ministarstvo turizma objavilo je promotivni video koji prikazuje drugu stranu teške stvarnosti u nasiljem uništenoj zemlji.

Obalni grad Tartus na videu se prikazuje kao raj na zemlji, u kojem turisti uživaju u kristalno čistom moru i pješčanim plažama.



Podsjetimo, rat između Assadovih snaga, pobunjenika i ISIS-a dosad je ugasio živote otprilike 470.000 ljudi. Prema podacima UN-a, Siriju je dosad napustilo 4.8 milion ljudi, iako je realno ta brojka mnogo veća.

Tim podacima unatoč, sirijsko je ministarstvo turizma u ponedjeljak na Facebooku objavilo kako bilježe rast od 30 posto u ovoj godini.

Turistička meka Tartus, kako taj grad predstavlja Sirija, nalazi se na obali Sredozemlja i trenutno je pod kontrolom Assadovog režima. 

Ranije ove godine, grad je pogodio niz samoubilačkih napada izvedenih od strane Islamske države. Oko 67 kilometara dalje u gradu Jablehu izveden je koordinirani napad u kojem su eksplodirala tri automobila bombe. Sveukupno je poginulo 140 ljudi.

Sirijsko ministarstvo preporučuje i Palmiru te Latakiju. Podsjetimo, Palmira (drevni grad pod zaštitom UNESCO-a) potpuno je razrušen u rušilačkom nametu ISIS-a prošle godine, dok je regija oko lučkog grada Latakije  mjesto je sukoba sirijske vojske i militantne skupine Jaish Al-Fateh.