<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Podnosimo krivičnu prijavu protiv Milice Marković zbog prijetnji

Udruženje &#39;Žena-žrta rata&#39;

Udruženje „Žena-žrta rata“ oštro osuđuje izjavu poslanice u Parlamentu Bosne i Hercegovine Milice Marković "Bošnjaci se i trebaju prepasti te vježbe koja je pokazala snagu Srbije i RS", stoji u saopćenju ovog udruženja.

31. august 2016, 12:00

Prijetnja poslanice SNSD-a liči na onu iz 1992. godine, kada su sa spiskovima u rukama, upravo pripadnici MUP-a Srbije i MUP-a Republike Srpske dolazili na vrata i odvodili naše najmilije u smrt.

Preživjele žrtve ratnog silovanja i seksualnog zlostavljanja, koje su i članovi porodica čiji su najmiliji ubijani pred našim očima zabrinite su opravdano zbog ovakvih prijetećih izjava.

Znamo mi gospođo Marković kakva je moć o kojoj VI govorite. Osjetili smo mi tu moć i snagu agresorske Srbije.

Žena, majka i državna parlamentarka poslala je poruku kakvu je zločinac Karadžić slao prije 24 godine sa govornice Skupštine R BiH. I onda smo osjetili moć Srbije o kojoj ona govori.

Udruženje „Žena-žrtva rata“ traži odgovornost Milice Marković za izrečene prijetnje i nikakav imunitet koji ima ne smije da bude prepreka da za izgovorene prijeteće riječi i odgovara. Ako niko drugi ne želi, Udruženje „Žena-žrtva rata“ podnijeti će krivičnu prijavu protiv poslanice SNSD-a za prijetnje koje doživljavamo krajnje ozbiljno, stoji u saopćenju.