<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Za smirivanje tenzija, potreban prvi korak

Odluku o eventualnom odlaganju referenduma u Republici Srpskoj može doneti samo Skupština Republike Srpske, izjavio je danas član Predsedništva BiH Mladen Ivanić u intervjuu za "Dnevni avaz" i dodao da je za smirivanje tenzija neophodno učiniti prvi korak.

08. septembar 2016, 12:00

Ivanić je istakao i da je za "smirivanje podignutih tenzija u BiH neophodno učiniti prvi korak", a o čemu je reč, kaže da će se videti narednih dana".
Komentirajući kako relaksirati situaciju i stanje podignutih tenzija u BiH i je li ona uslovljena i izbornom kampanjom, Ivanić navodi da ona jeste uticala na određen način, ali ne u potpunosti, prenosi HINA. 

"Mislim da je referendum priča koja je nametnuta i da je bilo nepotrebno osporavanje 9. januara. Bila je to nepotrebna provokacija RS. Sva ova retorika nije vezana toliko za izbore, a to je ono što me brine, koliko su u pitanju suštinske razlike", rekao je Ivanić

On je istakao da "nema BiH bez kompromisa. I zato svi koji prave politiku u smislu „ili sam ja pobjednik ili ništa", najviše ruše BiH".

Iz Brisela stižu pozitivne vesti o mogućoj pozitivnoj oceni aplikacije za članstvo u EU. 

Ivanić smatra da je BiH to zaslužila i nada se da će upitnik biti tema kojom ćemo se baviti narednih godinu i po dana, i da će nas odvojiti od nepotrebnih emotivnih sukoba oko stvari "za koje se zna da ne možemo imati isti stav".