<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

KONAČNA ODLUKA OKO REFERENDUMA!?: Dodik danas na raportu kod Vučića

Kako neslužbeno doznajemo, glavna tema razgovora između presjednika Srbije i RS-a biće upravo mogućnost odgode referenduma o Danu Republike Srpske

09. septembar 2016, 12:00

 Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastat će se danas s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Nakon sastanka, koji će se održati u Vladi Srbije, bit će proslijeđeno saopćenje, najavila je vladina kancelarija za suradnju s medijima.

Potpredsjednik vlade Nebojša Stefanović izjavio je ranije za RTS da će Vučić i Dodik razgovarati o bilateralnim odnosima Srbije i Srpske i njihovom unapređenju.

Na pitanje da li će premijer Vučić prenijeti europskom komesaru Johanesu Hanu, tokom njegove posjete Srbiji, stav povodom referenduma u RS, Stefanović je rekao da je Srbija bila "vrlo jasna".

"Što se tiče referenduma, Srbija je bila vrlo jasna i ništa tu nećemo dodavati", rekao je Stefanović.

No, kako neslužbeno doznajemo, glavna tema razgovora između presjednika Srbije i RS-a biće upravo mogućnost odgode referenduma o Danu Republike Srpske.